Sport

Högsby IK vill studsa tillbaka

Sport Artikeln publicerades
Högsby får klara sig utan Emmanuel Dogbe.
Foto:Daniel Svensson
Högsby får klara sig utan Emmanuel Dogbe.

En svag match senast. Mot tabelljumbon vill Högsby IK hitta tillbaka.

För två veckor sedan besegrade Högsby AFK Linköping med 3-0 på bortaplan. Det var andra raka segern och ett Högsby som såg ut att vara på rätt väg. Förra veckan blev det 1-1 mot Värnamo Södra och prestationen var inte lika bra. Nu hoppas HIK studsa tillbaka mot tabelljumbon IFK Motala hemma på Frövi.

– Främst handlar det om att inte upprepa en sådan prestation nu. Det kan låta tjatigt, men det spelar ingen roll vilka vi möter, var de ligger i tabellen, vi vill upp i en bra prestation. Nu ska vi göra allt vi kan för att hitta tillbaka till AFK Linköping-prestationen, säger Högsbytränaren Mikael Persson.

Och vad är det konkret som måste bli bättre?

– Ett bättre anfallsspel där vi är bättre på att kontrollera det vi gör när vi har bollen. En bättre spelbarhet, mycket rörligare och mer intresserade av att löpa i offensiva ytor. Främst vill jag sen en tydlighet i att spelarna inte står och väntar och se vad alla andra gör. Alla måste vilja prestera och skapa alternativ för den som har bollen.

Emmanuel Dogbe och Kim Borgebäck, båda skadade, saknas i helgen.

Fakta

Högsbys trupp mot IFK Motala:

Tom Lagneteg Nilsson, Tim Karlsson, Viktor Olsson, David Petersson, Lucas Pettersson, Axel Karlsson, Kalle Furuskog, Sebastian Karlsson, Rikard Nyström, Olle Dolk, Jakob Rydberg, David Persson, Ike Fofanah, Hampus Savolainen, Henry Doumbia, Joakim Berggren, Adam Nygren

Visa mer...