Sport

Högbystjärnan trea i Alperna – kan vinna totalcupen

Kalmar/Oslo, Norge Artikeln publicerades

Ultralöparen Ida Nilsson blev trea i Alperna.

Och kan nu vinna totalcupen i ”Golden Trail Series”.

– Ett helt okej lopp, säger Högby IF-stjärnan.

Ida Nilsson ligger tvåa i totalcupen ”Golden Trail Series” i ultralöpning.
Foto: Martina Valmassoi
Ida Nilsson ligger tvåa i totalcupen ”Golden Trail Series” i ultralöpning.

Ida Nilsson är en av världens bästa ultralöpare vilket hon visade på nytt i UTMB Mont Blanc i helgen. 37-åringen från Högby IF sprang det 101 kilometer långa loppet – som slingrade sig i Alperna med start i Italien, en passage i Schweiz och målgång i Chamonix, Frankrike, på 12.41.37. Tiden gav en tredjeplats i tävlingen.

– Jag har tävlat ganska mycket på sistone och det kändes inte alls bra i början när vi inledde med 1 700 höjdmeter, den tuffaste stigningen i hela loppet. Men det gick bättre och bättre och i slutändan var det ändå ett helt okej lopp även om det inte var mitt allra bästa, säger Ida Nilsson till Sporten.

Ida Nilsson ska nu träna hemma i Norge innan det blir en start i Lidingöloppet och finalen i ultratouren ”Golden Trail Series” i Sydafrika i oktober.

Nilsson ligger tvåa i sammandraget, endast tre poäng bakom Ruth Croft från Nya Zeeland.

– Det här är en ny tour och prispengarna är lika stora, 5 000 euros, till de som slutar topp tio. Det är en morot att få fler att satsa på sporten och samtidigt bredda den. Det har blivit väldigt bra det här året, tycker jag, konkurrensen är större, säger Ida Nilsson.

fakta

Ultralöpning, ”Golden Trail Series”:

1) Ruth Croft (Nya Zeeland) 250 poäng, 2) Ida Nilsson (Sverige) 247, 3) Megan Kimmel (USA) 233, 4) Laura Orgué (Spanien) 232, 5) Eli Gordon (do) 199.

Visa mer...