Högbylöparen topp 20 på terräng-EM

Förra året var han 66:e löpare. I år siktade Omar Ismail på topp 20 – och lyckades.
Högbystjärnan sprang in som 20:e löpare.
LÖPNING • Publicerad 9 december 2018
Omar Ismail när han tog SM-guld på hemmaplan tidigare i höst.

Högby IF:s stora löpartalang Omar Ismail gjorde ett starkt lopp på terräng-EM i holländska Tilburg. Han sprang till slut in bland de 20 bästa – det som också var hans målsättning inför loppet.

Omar hade en spurtstrid med en annan löpare, hemmalöparen Ryan Oosting, och det tog ett tag innan det stod klart om Omar kom 19:e eller 20:e. Men till slut dömdes han som 20:e på samma tid som holländaren. På förra årets terräng-EM slutade Omar 66:a.

Omar sprang de 6,3 kilometrarna (inklusive hopp över stockar) på 19:02. Med det blev han den bästa svenska löparen i loppet.

Vann loppet gjorde fenomenet Jakob Ingebrigtsen från Norge som nu har vunnit terräng-EM i sin åldersklass tre år i rad. Det är han den enda löparen någonsin som har lyckats med. Ingebrigtsen sprang på 18 minuter blankt och vann med nio sekunder före spanjoren Oumaiz. Trea blev Serbiens Bibic.

Högby IF:s David Nilsson som sprang seniorloppet ramlade i starten och bröt senare loppet. Där vann storebror Filip Ingebrigtsen. Bästa svensk blev Napoleon Solomon med en femte plats.