Annons

Hockeyfeber – över 3 000 sålda: ”Kommer bli slutsålt”

Över 3 000 biljetter är sålda till torsdagens kvalmatch mellan IK Oskarshamn och Leksand. ”Vi kunde ha sålt 500 sittplatser till”, säger IKO:s publikansvarige Viktor Ekström.
Oskarshamn • Publicerad 21 mars 2018
”Det blir fullsatt, garanterat”, säger IKO:s Viktor Ekström inför matchen mellan IKO och Leksand.
”Det blir fullsatt, garanterat”, säger IKO:s Viktor Ekström inför matchen mellan IKO och Leksand.Foto: Daniel Svensson

Det råder hockeyfeber i Oskarshamn. Torsdagens playoffmatch mot Leksand i Be-Ge Hockey Center kommer att sälja slut.

– Ja, det kommer bli fullsatt, det kan jag lova, säger Viktor Ekström.

Annons

Fullsatt innebär 3 275 åskådare. På förmiddagen på onsdagen var drygt 3 000 biljetter sålda. Inte en enda sittplats finns kvar.

– Nu skulle vi ha haft fler sittplatser. Jag är övertygad om att vi kunde ha sålt 500 sittplatser till.

Hur skulle du ranka intresset för den här matchen historiskt?

– Under de tre år jag jobbat i klubben är den outstanding hetast.

För IKO innebär kvalet sköna slantar in på kontot. Alla som har säsongskort har exempelvis behövt förlänga platserna och betala tillägg för playoffet.

– Det ska bli intressant att se försäljningen i kronor och ören efter en sådan här match. Det är nästan inga fribiljetter ute, de flesta biljetter är fullbetalda, säger Viktor Ekström, som gör vad han kan för att hitta lösningar till hugade biljettspekulanter.

– Det ringer privatpersoner och frågar om det verkligen inte finns några sittplatser. Jag säger att det finns enstaka vip-platser och då betalar de gladeligen för det. Vi hade ett sällskap från ett företag i Leksand som ringde nyss. Det enda jag hade var en vip-loge, de tog den direkt.

Hur mycket folk kommer det från Leksand?

– De har reserverat 70 platser, för en buss från Dalarna. Men jag blir inte förvånad om det blir fullt, 250 personer, på bortastå.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons