Sport

Hjärtflimmer låg bakom fall på tröjceremoni

Ishockey Artikeln publicerades
Foto:Janerik Henriksson/TT

Akut hjärtflimmer låg bakom Nichlas Falks kollaps under hans hyllningsceremoni på Hovet.

Södertäljetränaren fick tillbringa natten på sjukhus och missar kvällens match i hockeyallsvenskan.

Södertäljes huvudtränare, tidigare Djurgårdsstjärnan Nichlas Falk, fick stanna kvar på sjukhus över natten efter att i går ha fallit ihop i samband med att hans tröja skulle hissas upp i taket av Djurgården.

Det har nu konstaterats att Falk drabbades av akut hjärtflimmer vilket ledde till ett blodtrycksfall.

"Man har med hjälp av EKG konstaterat att Nichlas har drabbats av ett akut hjärtflimmer. Detta medför att hjärtat inte förmår att hålla blodtrycket uppe vilket resulterade i att han svimmade under ceremonin. Medicinering är insatt och vidare utredning påbörjas i morgon (läs: fredag)", skriver Djurgården hockey på sin hemsida.

Det var när Falk höll sitt tacktal i samband med att tröja nummer 16 skulle pensioneras, inför SHL-matchen Djurgården–Färjestad på Hovet, som han föll ihop. Han lyckades resa sig och slutförde ceremonin, men kollapsade på nytt innan han fördes till sjukhus.

Södertälje, som Nichlas Falk har huvudansvaret för sedan Mats Waltin fick sparken nyligen, spelar hemma mot Oskarshamn i kväll.

Vem som då kommer att ha ansvaret i båset är fortsatt oklart.

– Det viktigaste i det här läget är Nichlas hälsa. Samtidigt jobbar vi på en lösning, säger Fredrik Gustavell, kommunikationsansvarig i klubben, till TT.