Annons

Hirano fick frågan – svarade med två mål

Platsen i alltvåan var redan klar.
Då vaskade KHC-tränaren om i laget för att få fart på Hirano.
Spetsförvärvet från Japan svarade med att göra två mål.
Kalmar • Publicerad 17 december 2017
Första och sista målet kom från Yushiroh Hiranos klubba. Kalmar HC laddar nu om för alltvåan efter jul och nyår.
Första och sista målet kom från Yushiroh Hiranos klubba. Kalmar HC laddar nu om för alltvåan efter jul och nyår.Foto: Henrik Eriksson

Sex lag hade chansen på de två sista platserna till alltvåan bakom Mörrum och Kalmar i den sista omgången. Det blev Olofström och Värnamo som fixade det till slut.

Kalmar HC har sedan de säkrade sin plats tränat på hårt. Reine Rydberg har dock inte varit helt nöjd med senaste nyförvärvet in – Yushiroh Hirano.

Annons

Därför satte han upp Hirano i förstakedjan med Jarkko Oikarinen och Linus Dahlstedt.

– Visst, han har inte spelat hockey på två månader innan han kom hit men vi kan inte ha hur lång startsträcka som helst utan att sätta press. Vi tog ett snack inför matchen, jag tycker att han har varit avvaktande och åkt runt och tittat i två matcher, säger Reine Rydberg.

Hirano gjorde 1–1 i powerplay och så satte han slutresultatet 4–2 i tom bur.

– Jag behöver få i gång min skridskoåkning mer, säger Hirano självkritiskt efter matchen.

– Vi vill upp i division 1 och det ska bli bättre, fortsätter han.

Reine Rydberg var mer nöjd med vad han fick se men tyckte som helhet att hans lag bjöd på för mycket i egen zon.

– Vi har tränat tufft sedan vi blev klara och ska fortsätta måndag och tisdag också. Julfest på onsdag och sedan ledigt för alla fram till den 27 december. Alltvåan drar i gång den 7 januari.

Kalmar HC:s lån från Vita Hästen – Anton Lindqvist och Oscar Jacobsson – bjöd på ett riktigt läckert samarbete som betydde 3–1.

– De har gjort det bra och det var kul att se det där målet. Jag vet inte hur det kommer att bli med de här spelarna nu, säger Reine Rydberg.

Klart är i alla fall att Kalmar HC jobbar febrilt med att hitta förstärkningar inför alltvåan. På backsidan var också Oskar Hagman inlånad.

– Vi har fem backar och måste ha in mer där, sedan vill vi gärna bredda konkurrensen ytterligare. Vi blir extra känsligt när vi inte har ett eget juniorlag att plocka upp spelare i från, säger Reine Rydberg.

Lasse HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons