Sport

Heta känslor i premiären

(Sportens utsända) Artikeln publicerades
Örebrospelarna flög på Emin Nouri efter att denne attackerat Kalle Holmberg.
Foto:Henrik Eriksson
Örebrospelarna flög på Emin Nouri efter att denne attackerat Kalle Holmberg.

Det är nya tider.

En ny generation är redo.

– Det är något man har längtat efter, säger Calle Johansson.

17-årige Svante Ingelsson startade för första gången i Kalmar FF. Dessutom fick Calle Johansson, 17, och Lumala Abdu, 18, gott om speltid i andra halvlek. KFF är i ett läge där både vill och måste släppa fram de egna talangerna. Vi ska återkomma till det men först måste vi gå in på det som hände efter en halvtimmes spel. Emin Nouri fick en ordentlig tryckare i bröstet av Kalle Holmberg. I situationen senare låg Holmberg ner och ilskna Örebrospelare flög på Emin Nouri.

– Jag tryckte till honom lite som han gjorde med mig. Det var inte så farligt, säger Emin Nouri, som ändå fick lämna banan och Johan Ramhorn kom in.

– De vill inte ge röda kort och istället får man en vink om att det skulle ha varit utvisning och därför måste vi ta av honom, säger Peter Swärdh.

  Framför Nouri, på högerkanten, startade Svante Ingelsson och Bergaprodukten var oblyg på alla sätt. Han visade dessutom prov på en fin passningsfot då han vid två tillfällen hittade fram till Marcus Antonsson.

  – Det var helt okej tycker jag, men vi kom inte riktigt till de avgörande lägena och det är aldrig kul att förlora, säger Ingelsson.

  Calle Johansson ersatte Ismael på det centrala mittfältet med en knapp halvtimme kvar.

  – Det var högt tempo, jag blev trött ganska snabbt och jag vet inte om jag fick pingislunga eller något och sedan var jag också lite slarvig. Det kändes ändå som ett ganska piggt inhopp, säger Johansson.

  Kalmar FF startade matchen hyggligt första halvtimmen och hade spelövertag efter paus utan att skapa några egentliga farligheter över huvud taget.

  – Ojämn prestation även om vi startar matchen bra. Sedan blir vi alldeles för enkelspåriga i vårt sätt att attackera dem. Vi spelar för mycket på raka lösningar och tappar jättemycket boll. Det är de kontringssituationerna som till slut straffar oss, säger Peter Swärdh.

  Matchens enda mål kom sedan Kalle Holmberg blivit frispelad i slutet av första halvlek, rundat Ole Söderberg och placerat in bollen i mål.