Annons

Het Bäckstedt visade vägen: ”Vi är starkare nu”

En femminutare i tredje.
Då avgjorde FBC Kalmarsund.
– Vi är starkare nu, säger Gustav Bäckstedt.
Kalmar • Publicerad 13 januari 2018
Gustav Bäckstedt tillhörde en av de hetare spelarna i Kalmar sportcenter.
Gustav Bäckstedt tillhörde en av de hetare spelarna i Kalmar sportcenter.Foto: Johanna Eriksson

Backen Gustav Bäckstedt hade precis avslutat som en forward i nättaket fram till 4–2 och gav FBC Kalmarsund segervittring mot Karlstad i den tredje perioden.

När Simon Sjögren tacklade Anton Nilsson och åkte ut fem minuter för farligt spel ryckte FBC definitivt i det här viktiga streckmötet.

Annons

– Det var skönt att få sätta dit den och vi fick lite andrum då och efter dubbla mål i powerplay var det ju avgjort, säger Gustav Bäckstedt.

21-åringen från Färjestaden bildade backpar tillsammans med Simon Nilsson i en förstafemma som var het för andra matchen i rad. Bäckstedt tillhörde definitivt en av de hetare i Kalmar sportcenter.

– Det kändes bra i dag. Det kändes att det här skulle bli en bra dag redan när jag vaknade på morgonen. Och vår lina producerade, ja, hela laget gjorde det och då dras man med också.

Två raka vinster efter uppehållet, börjar vi se en liten trend?

– Jag tror det. Vi är lite starkare nu, har hittat tillbaka till grunderna och kunnat höja oss därifrån, få lite mer självförtroende.

Nu väntar ett nytt streckmöte i derbyt mot Craftstaden nästa vecka?

– Otroligt rolig match att få spela och självklart går vi för tre poäng i Oskarshamn. Vinner vi där hakar vi på ordentligt, säger Gustav Bäckstedt.

Marcus Johansson noterades för ett mål i matchen.
Marcus Johansson noterades för ett mål i matchen.Foto: Johanna Eriksson
David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons