Annons

Helsingborg klara för Rödsle veterancup: ”Henke är sugen”

Rödsle veterancup har gjort klart med sitt första storlag.
Helsingborgs IF kommer till Oskarshamn i sommar.
– Henrik Larsson är sugen, säger cupgeneralen Peter Hjelm.
Oskarshamn • Publicerad 3 mars 2018
Henrik Larssons Helsingborgs IF är klara för årets upplaga av Rödsle veterancup, och ”Henke” själv är sugen att vara med.
Henrik Larssons Helsingborgs IF är klara för årets upplaga av Rödsle veterancup, och ”Henke” själv är sugen att vara med.Foto: Björn Lindgren / SCANPIX /

Förra året var det tänkt att IFK Göteborg skulle vara laget som drar upp intresset till Rödsle veterancup. Men ett väldigt sent återbud ställde till det för arrangören.

I år är det Helsingborgs IF som ska vara dragloket för att kunna locka andra större lag och publik till den tredje upplagan av cupen.

Annons

– Vi är klara med ett förstalag i HIF och vi hoppas det ska sporra andra lag att vilja komma hit, säger cupgeneralen Peter Hjelm.

Kommer Henrik Larsson?

– Henke Larsson är en av de som är sugna, men han vill ha med fler klasslag. Jag jobbar hårt på att Malmö FF ska komma hit. Då är det troligare att Henke kommer, säger Hjelm och fortsätter:

– Vi fick behålla pengarna från föreningslyftet från förra året, då skulle vi kunna erbjuda Helsingborg och Malmö åka i samma buss.

Även om Henrik Larsson inte skulle dyka upp kommer det andra gamla allsvenska spelare. Till exempel ”Interdödaren” Mikael Hansson, mest känd för sitt drömmål mot Inter som tog Helsingborg till gruppspelet i Champions League hösten 2000. Och målvakten Daniel Andersson, numera målvaktstränare i HIF.

Vad är målet med cupen?

– Att den ska fortsätta, men även se hur stor cupen kan bli. Men vi får inte växa ur kostymen för snabbt. Förhoppningen är att det kan bli fyra herrgrupper med 16 lag totalt. Det vore det bästa och lättaste för spelschemat.

Även om IFK Göteborg kastade in handduken i elfte timmen förra året har de fått en ny förfrågan till årets cup.

– Det stämmer, men vi har inte fått något svar där än. Det skulle kunna bli aktuellt med ett allianslag med flera Göteborgslag, bland annat Örgryte.

Hur ser det ut på damsidan?

Annons

– Vi vill få fart på den till i år. Vi hade bara tre lag förra året. Vi önskar gärna lite fler lag till årets cup.

Några nyheter i år?

– Ja, i år ska det vara ett b-slutspel också på herrsidan, säger Peter Hjelm.

Daniel SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons