Annons

Hellkvist om framtiden: ”IKO är ett riktigt bra alternativ”

Det var en väldigt stolt Björn Hellkvist efter det tunga uttåget mot Leksand. Nu är han positiv till en fortsättning i IK Oskarshamn.
Oskarshamn • Publicerad 24 mars 2018
Succétränaren Björn Hellkvist är positiv till en fortsättning i IK Oskarshamn.
Succétränaren Björn Hellkvist är positiv till en fortsättning i IK Oskarshamn.Foto: Peter Holm / Frilansfotograferna

Björn Hellkvist har underättat underverk i Oskarshamn och har lett laget till deras bästa säsong på över 15 år. Efter förlusten var det en besviken, men inte alltför nedstämd Björn Hellkvist utanför IKO:s omklädningsrum.

– Där sprack den bubblan. Det är kluvet just nu, jag är jättestolt över grabbarna, och vill inte stå här och vara negativ. Vi har gjort en magnifik resa och jag är både glad och stolt över att få lära känna individerna i den gruppen och hela ledarstaben, säger Björn Hellkvist och funderar lite innan han fortsätter:

Annons

– Jag skulle nästan säga att under här 16 åren jag varit tränare, så undrar jag om detta inte varit den roligaste säsongen, med den utvecklingen vi fått på så mycket individer. Det är kul att väcka karriärer till liv som varit i dvala och karriärer som ingen har trott på. Helt plötsligt har de blommat upp... nä, det är häftigt.

Många spelare säger att gruppen har varit väldigt tajt. Vad är det du har lyckats med?

– Det är det som gör det här extra tufft. Jag gör inget särskilt, det är ett gäng grabbar som älskar att spela ishockey och tränar hårt. Vi gav oss tidigt fan på att det skulle bli bra – och det blev det.

Nu är Björn Hellkvist positiv till en fortsättning i Småland och IK Oskarshamn.

– Det avgörs väl inom några dagar, tror jag. Man jag kan inte diskutera det över huvud taget. Jag måste ju lyssna om det finns intresse, men IK Oskarshamn är ett riktigt, riktigt bra alternativ.

Under året har Hellkvist haft familjen i Ängelholm och har pendlat fram och tillbaka från Skåne.

– Det är så klart tufft att inte få träffa sina barn på kvällarna, men vi i vår familj är ganska vana. Det är femte året vi har det så här, så det är inget unikt, säger Björn Hellkvist.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons