Sport

Här tar storfavoriten en överlägsen seger

Kalmar Artikeln publicerades
Victor Johansson svalkar sig med en kalldusch. 6 bilder
Foto:Mats Holmertz
Victor Johansson svalkar sig med en kalldusch.

Victor Johansson kom till Kalmar som storfavorit i Kanalsimning.

Och supertalangen levererade – trots lättare förkylning.

– Det var grymt kul, säger VM-simmaren.

På damsidan var precis som förra året Ellen Olsson från Trelleborg starkast. Detta trots att hon under söndagen ska simma Nordiska mästerskapen.

– Jag siktade på att ta rygg på killarna för att komma loss från de andra tjejerna, det gick väldigt bra. Sen körde jag mitt eget lopp och var tvungen att spara krafter inför i morgon, det kändes bra, säger Ellen Olsson.

VM-simmaren Victor Johansson hade som väntat inga problem med att simma hem 2017 års Kalmar Kanalsimning på herrsidan. Nässjöfödde Johansson, nu tävlandes för Jönköpings SS, gick i mål på tiden 19.43, cirka 45 sekunder snabbare än tvåan i herrklassen, Kristian Kron.

– Efter öppningen där borta (sista bron), shit vad vågigt det blev och det var väldigt svårt att navigera vart jag skulle. Jag fick chansa lite innan jag fick syn på de gula bojarna, säger herrvinnaren Victor Johansson.

För några veckor sedan satte han fyra personliga rekord, varav ett också var svenskt rekord, i sim-VM i Budapest. På lördagen njöt han i Kalmars vatten.

Men det var nära att Johansson inte kom till start över huvud taget.

– Jag drog på mig en liten förkylning i början på veckan att jag övervägde att komma hit. Jag tar hellre det säkra före det osäkra och ville inte det skulle bli någon värre sjukdom. Men det kändes lugnt i morse, säger Johansson, som valde att simma utan våtdräkt.

– Den satt lite tajt, dessvärre. Det är en ganska stor boost med våtdräkt så det gynnade nog mina motståndare. Men jag hoppade i vattnet och kände på det innan och det funkade att köra utan.

Nu öppnar han får en återkomst till 2018 års kanalsimning.

– Får jag samma chans och det finns tid kommer jag tillbaka, absolut.

På damsidan var precis som förra året 22-åriga öppet vattenspecialisten Ellen Olsson från Trelleborg starkast. Detta trots att hon under söndagen skulle simma Nordiska mästerskapen.

Bästa lokala simmare blev Miranda Arvidsson och triathleten Albin Andersson från Långasjö.

– Glasögonen åkte av flera gånger och jag tappade näsklämman, men kom ändå i mål som tvåa. Jag blev jätteförvånad när jag gick i mål. Jag gav nog upp för lätt förra året, i år så kämpade jag mig igenom hela loppet, säger Miranda Arvidsson.

Albin Andersson däremot har haft en riktig mardrömsvecka. I torsdags blev han påkörd av en moped när han cyklade och under kanalsimmet knuffades han in i kanten under sista bron och fick skrapsår. Ändå kom han femma på herrsidan.

– Det har varit lite till och från med simningen på sistone. Förberedelserna för Mini-tri har varit så där, säger Andersson.