Sverige vinner VM-premiären – Granqvist blev stor matchhjälte

Sverige vann VM-premiären i fotboll över Sydkorea med 1–0. Men det krävdes videogranskning och en behärskad bredsida från straffpunkten innan segern var bärgad.
Fotboll • Publicerad 18 juni 2018 • Uppdaterad 21 juni 2018

Segermålet kom i den 65:e minuten, men det krävdes videogranskning på plan innan domaren Joel Aquilar från El Salvador pekade på straffpunkten. Tv-bilderna visade dock klart att Viktor Claesson fällts av Kim Min-Woo.

Andreas Granqvist stegade fram till straffpunkten, väntade ut den sydkoreanske målvakten Jo Hyeon-Woo som slängde sig åt höger och bredsidade bollen i andra hörnet.

Den svenska segern var rättvis. Svenskarna skapade flera bra målchanser, men utan att få utdelning.

I den första halvleken hade Marcus Berg ett jätteläge efter 20 minuter. Marcus Berg blev frispelad i straffområdet men hans skott gick rakt på målvakten Jo Hyeon-Woo.

Berg fick ett nytt läge i den 43:e minuten, men ur dåligt vänsterläge lyckades inte Berg få bollen över den utrusande målvakten Jo Hyeon-Woo. På tilläggstid hade Sebastian Larsson ett bra läge i straffområdet, men hans nick gick via en försvarare till hörna.

I slutet av matchen jagade Sydkorea kvittering, men lyckades aldrig skapa något jätteläge.