Sport

Här fixar David Garrett tre tunga derbypoäng

Sport Artikeln publicerades
Måns Olström och David Garrett – ett radarpar som kan ta IFK Berga långt den här säsongen.
Foto:Mats Holmertz
Måns Olström och David Garrett – ett radarpar som kan ta IFK Berga långt den här säsongen.

Tufft, hårt och stundtals fult.

Det krävdes en riktig klasslirare för att avgöra superderbyt.

– Det var magiskt, säger matchhjälten David Garrett.

IFK Berga–Lindsdal 2–0 (0–0)

Uppmärksammad inför matchen. Hyllad av tränare Ola Petersson efteråt.

– Det är hög klass på Garrett i dag, säger IFK Bergas tränaruv.

Och visst hade han roligt på plan den 22-årige anfallaren, David Garrett. Extra roligt hade han i matchens 67:e minut. Måns Olström tog sig fram på kanten och hittade Garrett i mitten som snyggt vände upp och hittade en lucka vid David Janssons närmaste stolpe. 1–0.

– Jag tycker vi gör en jävla krigarmatch. Vi är det bättre laget större delen av matchen och sätter våra chanser, säger David Garrett.

Vad gör ni bättre än tidigare matcher?

– Vi hittar en struktur i vår defensiv, spelar kompakt och går inte bort oss. Extra plus till innermittfältet som vinner mycket bollar.

Det soliga division 2-derbyt var annars länge ett rent ställningskrig. Kamp, duellspel och målchanser åt båda håll beskriver skeendet relativt väl. Publiken fick se två lag som offrade både ben och tänder för att vinna närkamper.

Chansmässigt då? Jo, Måns Olström hade två fina lägen i den första halvleken – medan Victor Grusell fick ett jätteläge för Lindsdal efter hörna.

I matchens slutskede gjorde hemmalaget också 2–0. Om det var ett självmål eller Garrett noterades för även det målet låter vi dock vara osagt. Inte ens huvudpersonen själv var säker.

– Bollen kan ha varit över linjen, jag vet inte. Det var helt magiskt att få vinna ett derby så här, det finns inget bättre.

Berga-tränaren Ola Petersson hyllade sitt lag efter kämpasegern.

– Givetvis jätteskönt med seger. Det känns som om det här kan vara en liten vändning. Spelarna skötte sig fantastiskt, jag är jättestolt över dem, säger Petersson.

Berga vann kampen på mitten – trots att Sjöstedt, Westberg och Nilsén saknades.

– Vi spelade nästan med tre forwards på mitten. Ändå klarade de av det defensiva, det är imponerande, berömmer Berga-tränaren.

Publiken då? Jodå, hela 1 569 personer enligt den officiella statistiken vilket innebär nytt publikrekord på Bergavik.