Sport

Här är KFF-legendaren Santins nya klubb

Sport Artikeln publicerades
Cesar Santin på besök i Kalmar förra sommaren.
Cesar Santin på besök i Kalmar förra sommaren.

Förre KFF-stjärnan Cesar Santin är inte färdig med fotbollen.

Nu gör 38-åringen comeback med Fremad Valby i danska fjärdeserien.

Det var på fredagseftermiddagen som klubben kunde basunera ut den namnkunniga värvningen. ”Cesar Santin är en legend i dansk fotboll och vi är mycket glada att få se honom i Fremad Valbys röda hemmaställ”, skriver föreningen på sin hemsida.

Santin kommer att få nummer 11 och vara redo för spel redan i helgen. ”Vi förväntar oss att han kan bidra med sin rutin och inte minst sitt målsinne i jakten på fler poäng”, fortsätter klubben.

Brassen avslutade den professionella karriären i hemlandet och Clube Esportivo Aimoré i december 2016 efter återkommande skadebekymmer. Förra sommaren besökte KFF-legendaren Kalmar och berättade då att familjen var sugen på att lämna Brasilien för att flytta tillbaka till Skandinavien.

– Min fru vill tillbaka hit och jag har saknat Europa. Jag har hållit på med fotboll i hela mitt liv, jag kan inte leva utan den, fotbollen är i mitt blod. Redan nu är jag ambassadör för ett fotbollscollege i Danmark och efter det här ska jag på möten i Köpenhamn. Jag sitter med lite planer runt fotbollen, sa han då till Sporten.

Cesar Santin gjorde drygt 100 matcher med Kalmar FF mellan 2004 och 2008. Han återvände till KFF år 2014, men den sejouren var över redan efter elva matcher.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.