Sport

Här är Ironmans nya ledning

Kalmar Artikeln publicerades
Den nya ledningen för Ironman Kalmar. Henrik Brovell, Åsa Måård och Magnus Nyberg tar nu över ansvaret för storevenemanget i Kalmar.
Foto:Lasse Hansson
Den nya ledningen för Ironman Kalmar. Henrik Brovell, Åsa Måård och Magnus Nyberg tar nu över ansvaret för storevenemanget i Kalmar.

Europas populäraste Ironman-tävling får en ny trio som ska styra evenemanget in i framtiden.

2012 genomfördes den första Ironmantävlingen i Kalmar. Stortävlingen har fått högsta beröm av de aktiva och vuxit rekordsnabbt. Årets 2 700 startplatser till den 15 augusti var fulltecknade på knappt två veckor och i Kalmar Mini Tri, där startplatserna släpps på onsdagen, har man i år ökat antal deltagare från 1 000 till 1 200.

När Ironman Kalmar stod inför faktum att vd:n Tobias Borger slutade i början av året väljer man nu att numerärt stega upp även organisationen. Den nya trion som presenterade sig själv under tisdagen är deltidsanställda av World Triathlon Corporation som äger tävlingen och Ironman Sverige.

– Vi kände verkligen att vi behövde växa och bli ett team kring det här, säger Magnus Nyberg, som precis som tidigare kommer att vara informations- och medieansvarig.

Åsa Måård och Henrik Brovell kommer att dela på Tobias Borgers tidigare övergripande sysslor. Måård bär nu det högsta lokala ansvaret för tävlingen och sköter även allt kring evenemanget. Brovell, med erfarenhet som bland annat domare, aktiv och före detta ordförande i Kalmar RC, blir ansvarig för den sportsliga biten.

– Vi får varsitt fokusområde. De aktiva är väldigt nöjda med vår tävling och vi har lyckats behålla den familjära känslan som fanns i Kalmar Triathlon en gång i tiden. Vi är en mindre stad med mycket publik och en närhet som uppskattas. Vi ska skruva på detaljer men det blir inga förändringar vad gäller banans utformning i år, säger Henrik Brovell.

– Vi kommer att fortsätta jobba med en helhetsupplevelse. Just nu handlar det om mycket administrativt jobb med tillstånd och sådant, säger Åsa Måård.

– I kulisserna finns även de gamla rävarna Tomas Gustavsson och Urban Strömberg. Det känns som vi har en bra grund för en stabil tävlingsorganisation, säger Magnus Nyberg.

Ironman Kalmar jobbar direkt med Sportalliansen Kalmar AB där de fyra lokala klubbarna Kalmar OK, Kalmars simsällskap, Kalmar RC och Kalmar CK ingår. Henrik Brovell har varit vd för Sportalliansen de senaste åren men kliver nu av den rollen.

Förra året blev flera aktiva magsjuka där den troliga boven var buffématen som serverades inför loppet. I år chansar inte arrangörerna.

– Det blir mat men alla får en portion var som är förpackad, säger Åsa Måård.

Fakta

Ironman Kalmars nya ledning

Åsa Måård, event director

Huvudansvarig för allt kring tävlingen och har även det yttersta ekonomiska ansvaret.

Henrik Brovell, race operations manager

Sportsligt ansvarig för tävlingen.

Magnus Nyberg, communications manager

Information- och medieansvarig. Sköter all kommunikation.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.