Sport

Här är alla kändisar och lokala profiler på Ironman

Sport Artikeln publicerades
Måns Möller, Lena Jakobsson och Bingo Rimér.
Måns Möller, Lena Jakobsson och Bingo Rimér.

2 700 är anmälda. Här är ett urval av favoriter, kändisar och lokala profiler som kommer att stå på starlinjen och kasta sig ut i Kalmarsund på lördag morgon.

Årets favoriter:

18 Clemente Alonso-McKernan, Spanien: Rutinerad spanjor som har vunnit två Ironmantävlingar (2012 och 2014). Har varit nära att gå under åtta timmar och gör nu en intressant start.

26 Cameron Wurf, Australien: Före detta proffscyklist (77:a på Giro d'Italia 2010) som även har representerat Australien på OS 2004. Debuterade som proffs i triathlon förra året. Läs mer om hans satsning här.

Svenska proffsfavoriterna:

10 Andreas Lindén: bor sedan ett par år tillbaka på Mallorca där han satsar helhjärtat på triathlon. Stark på cyklingen och på jakt efter sin första proffsseger i Ironman.

1 Karl-Johan Danielsson: "KJ" har varit på pallen i Kalmar och 32-åringen är nu en av de mest rutinerade svenska triathleter som är på banan. Född och uppvuxen i Arvika. Se mer i inslaget ovan.

Kalmars första proffs i Ironman:

28 Martin Olsson, Kalmar: Läs mer om Olssons steg upp i proffsklassen här.

Sveriges mesta kvinna i Ironman:

103 Viktoria Johnsson, Mönsterås: Har gjort hela 23 Ironmantävlingar, varav tre på Hawaii.

Lokala triathleter som kan skrälla:

799 Gabriel Björlin, Kalmar: 19-åringen satte färg på loppet i fjol men gick ut lite för hårt och tvingades bryta. Kommer att synas långt fram i år igen och kan vara mogen för en tid ner åt 8.40. Se mer i inslaget ovan.

567 Lena Jakobsson, Nybro: Gör sin femte Ironman i Kalmar och 2015 kvalade hon in till Hawaii.

Här kan du läsa tidningens reportage om Jakobsson och hennes målsättning inför årets Ironman Kalmar.

Lokala och rutinerade favoriter banan

200 Niclas Hallberg. Kalmar: Debuterade ifjol. Hans känslosamma målgång gjorde stort avtryck i vår tv-sändning (se inslaget ovan).

210 Andreas Gustafsson, Kalmar: Han får aldrig nog av att tävla. Gjorde Ironman i Hamburg i söndags. Förra året tävlade han i Ironman Kalmar på lördagen och Ironman Köpenhamn på söndagen. Här kan du se ett inslag när vi följer med in i Gustafssons triathlonbuss, med både garage och takterass.

373 Hannu Tahvanainen, Kalmar: Gammal hockeyprofil som nu är en av Kalmar RC:s starka tävlande. Tävlar i klassen M45-49.

606 Matilda Wallergård, Rockneby:

548 Linnéa Winberg, Kalmar: Vinnare av Wings for life i Kalmar 2016. Läs mer om Winbergs insatser i Wings for life i Kalmar och Taiwan här och här.

662 Åse Möller, Kalmar:

771 Marie Stigson, Kalmar:

1250 Joyye Borzsén, Älta: Från Oskarshamn och numera en känd triathlet som har föreläst med Jonas Colting på Barometern under Ironmanveckan.

1849 Jonas Sverkén, Kalmar:

1910 Oskar Anneborg, Kalmar:

2128 Magnus Möller, Kalmar:

2071 Håkan Krantz, Kalmar:

2438 Ola Schwarz, Rockneby:

2583 Georg Matscheko, Kalmar: Debuterade ifjol vid 70-årsålder. Läs mer här.

2581 Lars Wärnberg, Kalmar:

2582 Lars Lundqvist, Kalmar. Äldst i årets startfält med sina 72 år. Se mer i inslaget ovan.

Spännande debutanter:

688 Frida Össmar, Kalmar: Veteranfriidrottare och duktig löpare som tävlar för Högby IF, har kört flera swimrun och Kalmar Mini Tri tidigare.

838 Mattis Andersson, Bergkvara: Mattis Andersson tvingades sluta spela fotboll på grund av skador. Ett par läckra löparskor fick honom att börja springa. På lördag ska han göra sin första Ironman.

Idrottsprofiler:

448 Maja Jägerbrink, Kalmar: Handbolls- och rugbyspelare som nu gör sin första Ironman på hemmaplan.

478 Matilda Taylor, Kalmar: Fotbollsspelare som bott i USA tidigare som nu gör sin första Ironman.

813 Adam Kjellström, Nybro: Tidigare hockeykapten i numera vilande Nybro Flames.

1413 Janne Poikela, Kalmar: Han har frälst Kalmar AIK på fotbollsplanen men nu kör han sitt eget race som triathlet.

1531 Robert Bjurling, Kalmar: Har dragit rubriker förr då han lirade fotboll i Lindsdal. Gör sin tredje Ironman på fem år.

Kändisar:

2491 Kjell Enhager, Lerum: Föreläsare och coach som arbetar med mental träning, ledarutveckling och motivation inom sportvärlden och näringslivet.

988 Daniel Adams Ray, Stockholm: Rappare, sångare och modedesigner som varit på banan i Kalmar tidigare.

1752 Måns Möller, Stockholm: Ståuppkomiker och programledare som genomförde tävlingen förra året på tiden 14.41. Läs intervjun med honom efter målgången 2016.

1799 Bingo Rimér, Stockholm. Läs om hans väg mot Ironmandebuten här.

Företagare:

1396 Fredrik Norén, Färjestaden: Hotelldirektören på Hotel Skansen i Färjestaden gör nu sin tredje start i Ironman Kalmar.

1656 Anders Jalmander, Rockneby: LW Fastigheters vd gör nu sin femte raka start.

2252 Mikael Ålund, Kalmar: Vd på byggföretaget Hansabygg. Har varit under tio timmar.

2286 Jonas Carlander, Kalmar: Driver House of Carlander på Kvarnholmen och har efter många år som golfpro nu helt satsat mot uthållighetssporter som triathlon och swimrun.

Publikfavorit förra året:

2294 Roger Culmsee, Katrineholm: Hans charmiga dans vid målgången fångades av våra kameror (se den i klippet ovan) och gjorde stort avtryck på vår webb vid tävlingen fjol.