Annons

Han blir ny klubbchef i KFF

Ordföranden blir klubbchef. Och lovar sportslig satsning inför 2018.
Kalmar • Publicerad 20 november 2017
Mattias Rosenlund och Viktor Elm.
Mattias Rosenlund och Viktor Elm.

– Vi behöver få in spets, säger Mattias Rosenlund.

Kalmar FF gör ändringar i sin organisation. Marknadschefen Per Rosenqvist slutar och ersätts av klubbchefen Anders Klevsand, som nu enbart kommer att jobba med försäljning och marknad. Ordföranden Mattias Rosenlund går in som arbetande ordförande i rollen som klubbchef och gjorde sin första dag på nya jobbet i dag.

Annons

– Per har varit här i åtta år och gjort ett skitbra jobb helt enkelt. Men det är en tuff roll att ha och han känner att han inte har energin för det nu inför säsongen 2018. Han kommer att vara behjälplig under en övergångsperiod, dels med en del större avtal som han håller på med men han kommer också vara tillgänglig för oss och sponsorerna, säger Mattias Rosenlund.

Vad innebär det för dig?

– Vi är en man kort samtidigt som vi går in i den viktigaste perioden. Arenan tar väldigt mycket tid av en klubbchef med många fastighetsfrågor och det är en mångfacetterad tjänst helt enkelt. Nu kommer Anders (Klevsand) att kunna koncentrera sig helt på försäljning och marknad. Jag går in och därmed kommer vår vice ordförande Jonas Persson leda styrelsemötena fram till årsmötet i mars.

Mattias Rosenlund Kalmar FF
Mattias Rosenlund Kalmar FFFoto: Mats Holmertz

Är det här en tillfällig lösning, eller ser du dig som klubbchef även efter årsmötet?

– Det kan jag inte svara på just nu. När jag sålde mina aktier i Pontuz Löfgren så ville jag hitta en ny utmaning i arbetslivet och kombinera det med att vara ordförande. Sedan får vi se, jag ska träffa ett antal företag och så får vi se om de är intresserade av mina tjänster. När det gäller ordförandeskapet så är det medlemmarna som bestämmer det, den frågan äger inte jag.

Har ni satt någon spelarbudget för 2018?

– Ja, det gjorde vi på konferensen i helgen och Thomas (sportchefen Andersson Borstam) har fått en summa att förhålla sig till både när det gäller spelare och ledare. Sedan är det han som bestämmer hur han använder sig av den.

Kan du säga något om storleken på budgeten?

– Jag kan säga så, att 2016 var budgeten den lägsta på senare tid, en väldig nedskrivning från 2015. Nu är vi på nivå med 2015 igen. Vi behöver spets och tanken är att kunna blicka lite längre framåt också. Med kommunens övertagande av arenan så går det att ha lite längre perspektiv, så har styrelsen resonerat, säger Mattias Rosenlund.

Henrik ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons