Annons

Gustafsson hjälte i straffdrama

Han har vunnit tre raka SM-guld med Glömminge IF. Nu blev han stor hjälte med Gais.
– Jag tror att det här är det skönaste guldet, säger Adam Gustafsson.
Kalmar • Publicerad 14 juli 2018
Gais vann SM-guld i beachsoccer.
Gais vann SM-guld i beachsoccer.Foto: Daniel Bogefors

Det blev en ordentlig rysare när Gais, med många lokala spelare i laget, la vantarna på SM-titeln i beachsoccer efter en straffrysare mot Norsjö. Ställningen var 3–3 vid full tid och den efterföljande förlängningen blev mållös. Det krävdes straffar för att skilja lagen åt. I den tredje straffomgången räddade Adam Gustafsson samtidigt som Arvid Slätis satte sin straff. Guldet var klart.

– Vi visar så jäkla mycket hjärta. Vi kommer tillbaka i båda matcherna trots att vi ligger under. Det här guldet är så jäkla härligt, säger Adam Gustafsson som är från Kalmar men nu bor i Göteborg och spelar med Gais futsallag.

Annons

– Vi är ett hopplock av spelare från hela Sverige. Vi har inte träffats tidigare, gör ett jättebra kval och kommer hit med en sådan laddning. Vi ser bara bucklan framför oss. Nu blir det Portugal.

Ni har bestämt er för att ta platsen och åka till EM?

– Vi har bestämt oss.

Adam Gustafssons avgörande straffräddning.
Adam Gustafssons avgörande straffräddning.Foto: Daniel Bogefors

Torsås fanns också med i turneringen och tvingade fram en förlängning i semifinalen mot Norsjö men föll med 4–6. I match om tredjepris var det länge jämnt men siffrorna rann i väg i slutet.

I damklassen förlorade IFK Kalmar sin semifinal med 3–5 mot Beach FF i en tajt match. I match om tredjepris var bensinen slut och Vetlanda vann enkelt med 7–1 över IFK.

Vann damklassen gjorde Djurgården.

Djurgården vann damklassen.
Djurgården vann damklassen.Foto: Daniel Bogefors

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons