Sport

Gullaboskytt uttagen till skytte-EM

Gullabo Artikeln publicerades

Nu står det klart vilka som representerar Sverige på sommarens skytte-EM. En av de sju uttagna juniorerna är Gullabo-skytten Gabriella Johansson.

– Det är stort och ska bli jättekul. Men det har gått bra nu sista året så det är ingen superchock, säger Gabriella Johansson, 20, som till vardags skjuter för Gullabo Skytteförening.

24 seniorer och 7 juniorer representerar Sverige under EM i mitten av juli. Gabriella Johansson gör EM-debut och är en av två tjejer som är uttagen i grenen gevär.

– Jag vet inte riktigt hur konkurrensen står sig. Jag är mest ute för att själv göra bra tävlingar.

Håkan Bengtsson, ledare för juniorerna inom grenen gevär, ser stor kvalitet hos den unga skytten.

– Hon är absolut i topp i Sverige och har väldigt hög kapacitet i både ställningsskyttet och det liggande skyttet. EM är jättetufft men om hon har en bra dag kan hon framför allt nå långt i liggande, säger Håkan Bengtsson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.