Sport

Gogol lämnar KHC: ”Inte hållit nivån”

Kalmar Artikeln publicerades
Curt Gogol lämnar Kalmar HC.
Foto: David Winberg
Curt Gogol lämnar Kalmar HC.

Kontraktet går ut på onsdag.

Det blir ingen fortsättning.

– Han kommer att lämna oss, säger Roger Nyström.

Curt Gogol anslöt till Kalmar HC för en dryg månad sedan på ett tryoutkontrakt. Sedan dess har hans framtid varit oklar. Men nu står det klart att Gogol lämnar laget efter att hans kontrakt går ut på onsdag.

– Han kommer att lämna oss. Som det ser ut kommer han att välja spel i Norge, men helt ärligt har han inte hållit nivån som vi förväntade oss. Sedan var han inte nöjd med kontraktsförslaget och då väljer vi att inte gå vidare med honom, säger Kalmar HC:s sportchef, Roger Nyström.

Gogol noterades för fyra matcher, en assist och sex utvisningsminuter under sin tid i KHC.

Samtidigt är det fortfarande oklart vad som händer med forwarden Jani Nurkkala. Finländaren har inte funnits med i KHC:s laguppställning, men under söndagen spelade han med division 2-laget Ulricehamn, där han bokfördes för en assist i 6–1-förlusten mot Stenungsund.

– Det är en utlåning i två matcher, sedan får vi se om Ulricehamn vill ha honom. I så fall är det okej, säger Nyström.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.