Sport

Ingen Santesson – men Mattsson debuterar

Nybro Artikeln publicerades
Nybro Vikings vill förlänga kontraktet med Dennis Santesson med succéforwarden spelar inte mot Halmstad.
Foto: Henrik Eriksson
Nybro Vikings vill förlänga kontraktet med Dennis Santesson med succéforwarden spelar inte mot Halmstad.

Nybro Vikings vill behålla Dennis Santesson men forwarden kommer inte att spela mot Halmstad.

Tryout-forwarden Dennis Santesson gjorde stor succé i debuten mot Kallinge/Ronneby där han svarade för tre mål och ett assist. Efter matchen körde Santesson direkt hem till Stockholm och jobbade på torsdagen fram till klockan 18.

– Av praktiska skäl kommer han inte att spela på fredag. Men vi kommer att ge honom ett kontraktsförslag ikväll (läs torsdag). När han tar ett beslut vet vi inte i dagsläget, säger Vikings sportchef Per Wallin.

Vikings tränare Sami Lehtinen:

– Dennis var den avgörande spelaren senast. Han var iskall när han fick chanserna, säger han.

Santesson försvinner ur truppen och in kommer i stället nyförvärvet Simon Mattsson som senast varit på ett korttidskontrakt i Kallinge/Ronneby där han producerade ett mål och tre assist på fyra matcher. Dessutom är backen William Wennström tillbaka i truppen igen.

– Nu har vi mer konkurrens i laget än än tidigare. Vi var väldigt tunna mot Kristianstad och kunde inte utmana på allvar då. Det är viktigt också att vi är fler då det är tufft med det täta matchandet. Spelarna ska inte orka i två perioder utan i 60 minuter, säger Sami Lehtinen.

– Vi måste bli bättre på att bevaka ledningen när vi har den. Inte bara mot Halmstad utan under hela säsongen. Det kommer att bli väldigt tufft mot Halmstad. De har en gratismatch, det kommer att bli mycket publik och de lär vara på tårna. Det gäller verkligen att vi är med.