Annons

Fyra svenska spelare saknades på träningen

Sverige störs av sjukdomar inför VM-matchen mot Tyskland.
Pontus Jansson, Filip Helander och Marcus Rohdén har alla insjuknat i magsjuka.
Det är ovisst om de kommer till spel på lördagen.
Fotboll • Publicerad 22 juni 2018
Janne Anderssons trupp minskar.
Janne Anderssons trupp minskar.Foto: Maja Suslin/TT

Ingen av dem reste med den svenska truppen till Sotji, där de ska möta Tyskland på lördag (i morgon).

"Igår kväll blev tre av våra spelare lite dåliga i magen. Då vi inte kan utesluta att det kan vara smittsamt beslöt vi, av säkerhetsskäl, att låta dom vara kvar på hotellet. Vår fysioterapeut Fredrik Larsson är kvar i Gelendzjik med spelarna. Alla är på bättringsvägen och vi räknar med att de ansluter i morgon" säger landslagets läkare Anders Valentin om det medicinska läget i ett pressmeddelande.

Annons

Det är oklart om någon av dem kommer kunna vara aktuella för den andra gruppspelsmatchen.

– Man kan inte bli irriterade på stackars människor som har ont i magen. Ibland händer det här och då får man hantera det. När det häller "Vigge" (Victor Nilsson Lindelöf, febersjuk mot Sydkorea) så hanterade vi det på ett jättebra sätt. Jag har nog kommit förbi att jag är irriterad. Vi får hantera och förhålla oss till det här, säger Janne Andersson under fredagens presskonferens.

Isaac Kiese Thelin som har stukat foten kommer inte heller att delta på Sveriges träning under fredagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons