Sport

Fredrik Falk fullt förberedd för fight

NYBRO Artikeln publicerades
Körtelfeber har förstört inledningen på säsongen för Fredrik Falk. Nu är 21-åringen tillbaka och hoppas på mer speltid när Nybro Vikings åker till Sävsjö för möte med nykomlingen HA74.
Foto:Henrik Eriksson
Körtelfeber har förstört inledningen på säsongen för Fredrik Falk. Nu är 21-åringen tillbaka och hoppas på mer speltid när Nybro Vikings åker till Sävsjö för möte med nykomlingen HA74.

Körtelfeber har förstört säsongsinledningen.

Men sparkapitalet är redo nu

– Jag känner mig hundraprocentig, säger Fredrik Falk.

Nyförvärvet från Väsby, som gjorde fem allsvenska matcher med AIK förra säsongen, kändes spännande i somras.

Men sex omgångar in i hockeyettan så vet fortfarande ingen vad Fredrik Falk kommer att kunna bidra med i Vikings i år.

21-åringen har haft en tuff inledning i Nybro.

– Jag körde några fyspass före ispremiären, men sedan fick jag feber och kände av halsen. Febern försvann, men jag blev dålig igen så jag gick till vårdcentralen, säger Falk.

Där konstaterades halsfluss, och Falk fick en penicillinkur på tio dagar.

– Jag valde att åka hem till Stockholm, men eftersom det kändes oklart så gjorde jag nya tester där. Och då visade de att jag hade körtelfeber.

Vad gäller då?

– Vila. Man får inget utan det är bara att vila kroppen så mycket man kan tills man mår bra. Jag hade feber i två veckor, men jag mådde bra efter tre ungefär. Så det gick väldigt fort för mig, vissa kan vara borta i flera månader och tydligen bli inlagda för att de mår så dåligt.

Nu är han tillbaka, hoppade in mot Kristianstad i söndags och känner sig redo för att slå sig in i en backsida som inlett starkt.

– Jag känner mig hundraprocentig och det ska bli kul att köra i gång igen. Jag fick två byten senast, men det var väl inte jättelätt när man stått vid sidan en halv match och blivit kall och sedan hoppa in mot Kristianstad. Men det funkade okej tycker jag, säger Falk.

Vad hoppas du kunna bidra med?

– Jag är en tvåvägsback, som vill bidra både offensivt och defensivt. Jag gillar att vända spelet snabbt och följa med upp i anfallet, den biten.

Vad har du sett i matcherna som gör att du tror att du kommer passa in?

– Nä, men det är väl att man ser vissa öppningar när vi vänder spelet. Att man kan hitta dem och följa med så vi får en gubbe till i anfallet. Det är vl det jag har sett när jag kollar på matcherna, Men jag vill bidra med allt man kan och ska göra på isen.

Vikings åker till Sävsjö med sju backar och fyra kedjor. Emil Larsson är tillbaka fullt ut efter sin lårskada.

– Vi måste komma tillbaka till det vi gjort innan, farten och aggressiviteten. De sakerna som fallerade senast var tålamodet och passningskvaliteten, det måste upp, säger tränaren Andreas Holfelt.,

Fakta

Fredrik Falk

Ålder: 21 år.

Längd: 187 cm.

Vikt: 85 kg.

Position: Back.

Klubb: Nybro Vikings.

Moderklubb: Huddinge.

Bor: Lägenhet i Nybro.

Gör: Ishockeyspelare.

Familj: Flickvän i Stockholm.

Aktuell: Nyförvärv som är tillbaka efter att ha drabbats av körtelfeber i somras.

Visa mer...