Annons

Vikings-förvärvet: ”Jackpot att få komma hit”

Han lämnade Vimmerby efter säsongen.
Nu återvänder 23-åringen till Småland.
– En jackpot att få komma till Nybro, säger han.
Nybro • Publicerad 8 oktober 2018
Sami Lehtinen ser ut att få ett tillskott i Robin Kokkonen från Hammarby.
Sami Lehtinen ser ut att få ett tillskott i Robin Kokkonen från Hammarby.Foto: Henrik Eriksson

Robin Kokkonen spelade i Vimmerby mellan 2015-18 men vände hem till Stockholm och Hammarby inför säsongen. Men redan efter sex matcher i den östra hockeyettan är forwarden klar för spel i den södra serien igen för resten av säsongen.

– Det var bra i Hammarby också, jag fick mycket förtroende och kom bra överens med tränarna. Det var så bra som det kunde vara. Men sedan är det andra bitar uppe i Stockholm med jobbtider och sovtimmar som vägde över till Nybro. De ekonomiska bitarna var bättre och här slipper jag jobba en hel dag och sitta i köer för att komma till träning, säger Robin Kokkonen efter första passet med nya klubben.

Annons

– Det är en jackpot att få komma till Nybro. Det känns hur bra som helst. Jag har mött Nybro och det är ett spelande lag.

Sportchefen Per Wallin:

– Det känns jättebra. Han är en hårt arbetande forward och en lagspelare. Med det här breddar vi truppen, säger sportchefen Per Wallin.

Förutom Robin Kokkonen har Nybro skrivit ett korttidskontrakt med Dennis Santesson som senast tillhörde HC Dalen.

– Vi ska titta närmare på honom under de närmaste dagarna fram till onsdag, säger Per Wallin.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons