Sport

Firade 20 med ett FBC-kontrakt: ”Bra födelsedag”

Kalmar Artikeln publicerades

Kevin Haglund fyllde 20 år på tisdagen.

Han firade med att skriva på för FBC Kalmarsund.

– En riktigt bra födelsedag, säger forwarden.

Sporten har tidigare berättat om FBC Kalmarsunds intresse för Kevin Haglund. Nu är den 196 centimeter långe forwarden klar för FBC.Haglund, som lämnar AIK, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger.

– Jag fyllde 20 i går och skrev på kontraktet då, en riktigt bra födelsedag, haha, säger Kevin Haglund och fortsätter:

– Jag var och hälsade på för två helger sedan och jag fick ett jättegott intryck av både klubben och staden. Det känns som om FBC Kalmarsund har något riktigt bra på gång och det lockade mig.

fakta

Kevin Haglund

Ålder: 20.

Längd: 196 centimeter.

Vikt: 76 kilo.

Familj: Mamma, pappa, fyra syskon.

Position: Forward.

Fattning: Vänsterfattad.

Aktuell: FBC:s fjärde nyförvärv inför Superligan kommande säsong.

Visa mer...

Kevin Haglund spelade tidigare för Telge SIBK och Salems IF, som FBC besegrade i det avgörande SSL-kvalet. Den förre U19-landslagsspelaren bokfördes för tolv poäng på 15 matcher för AIK i SSL – en säsong som blev sönderryckt av en en hjärnskakning samt en hjärtsäcksinflammation.

– Det fungerar som en extra tändvätska för mig. Jag fick känna på SSL och jag har mycket mer att bevisa och jag känner att FBC Kalmarsund är det bästa laget för mig och min fortsatta utveckling.

Vad är det för spelartyp som FBC har värvat?

– Jag var en spelare som var rätt anpassningsbar tidigare men nu är jag en spelare som går rakt på mål, vill skapa chanser. Jag skulle säga att målsinnet är min största styrka, säger Kevin Haglund som räknar med att flytta till Kalmar den 1 augusti.

Kevin Haglund är FBC:s fjärde nyförvärv inför kommande säsong. Kevin Björkström, Filip Stjernberg och Kalle Bending är övriga tre.