Sport

Förstakedjan visade vägen

Kalmar Artikeln publicerades
Victor Crus-Rydberg stänkte dit sitt sjätte mål för säsongen när han fastställde slutresultatet i Kalmars seger mot Osby.
Foto:Suvad Mrkonjic
Victor Crus-Rydberg stänkte dit sitt sjätte mål för säsongen när han fastställde slutresultatet i Kalmars seger mot Osby.

Osby chockade Kalmar och tog ledningen efter 19 sekunder.

Då klev förstakedjan fram och vände på matchen.

– Det är inget snack under andra halvan, säger Reine Rydberg.

Kalmar HC–Osby IK 4–1 (1–1, 2–0, 1–0)

Här ser du höjdpunkter från matchen.

Publiken i Iffehallen hade knappt hunnit sätta sig på sina platser innan Kalmar HC hamnade i underläge mot Osby. Efter en felräkning i defensiv zon hamnade gästernas Axel Blomqvist helt fri framför Antti Leskinen i Kalmarmålet. Väl där gjorde han inget misstag och kunde ge gästerna ledningen. Kalmar hade svårt att hitta rätt i spelet inledningsvis men kunde ändå gå till pausvila med 1–1 efter att Robin Dahlstedt serverat brodern Linus Dahlstedt.

– Första halvan av matchen var lite seg. Vi hittade inte rätt i spelet, säger Kalmars tränare Reine Rydberg.

Om Rydberg inte var nöjd med spelet till en början, skulle han bli desto nöjdare ju längre matchen led. I slutet av andra perioden klev återigen förstakedjan fram och gav laget en tvåmålsledning efter mål av Robin Dahlstedt och Jarkko Oikarinen.

– Men sedan i andra halvan tycker jag inte att det är något snack. De orkade inte alls. Snygga mål gjorde vi också så jag tycker helt klart att sista halvan är godkänd, säger Rydberg.

I den sista perioden hade Kalmar full koll på händelserna och Victor Crus-Rydberg kunde fastställa slutresultatet till 4–1 i mitten av slutakten. En stabil seger där de trogna målskyttarna klev fram för Kalmar, även om Ryberg hade hoppats få se andra spelare få i gång målskyttet.

– Man kan önska att någon mer spelare skulle få göra sitt första mål så att det släpper lite. Man ser på de här spelarna som inte gjort mål än att de blir lite stissiga när lägena kommer. De spelar bra men det är det där lilla sista som saknas. Så offensivt har vi helt klart ett sparkapital.

Här ser du hela matchen i repris.