Sport

Förre KFF-bossen: ”Ställ platserna till förfogande”

Kalmar Artikeln publicerades

Medlemmar i Kalmar FF samlar kraft för att få till en extrastämma.

Nu kräver Kalmar FF:s före detta fotbollsordförande B-G Svedjenäs att styrelsen avgår.

Kalmar FF:s före detta fotbollsordförande B-G Svedjenäs kräver, i ett öppet brev, att KFF-styrelsen avgår.
Foto: Anders Johansson
Kalmar FF:s före detta fotbollsordförande B-G Svedjenäs kräver, i ett öppet brev, att KFF-styrelsen avgår.

Sporten har tidigare berättat om supporterupproret i Kalmar FF där medlemmar nu samlar kraft för att få till en extra föreningsstämma. Det kommer att krävas runt 150 underskrifter för att få till en extrastämma och på tisdagsförmiddagen är siffran uppe i 140 namn.

Samtidigt kräver KFF:s före detta fotbollsordförande B-G Svedjenäs, i ett öppet brev till Kalmar FF, att styrelsen ställer avgår. Ett utdrag ur det öppna brevet:

”Klubbchefen Rosenlund säger i Barometern att klubbledningen bereder frågor åt styrelsen. Fattar jag rätt att Rosenlund suttit ner med sportchef Borstam? En klubbchef ska väl ansvara för kansliet och dess uppgifter? Eller har Rosenlund inte den självinsikten gällande egna fotbollskunskaper? Borstam bör ha kompetensen efter varit sportchef och tränare på elitnivå. Visserligen har värvningarna genom åren i de flesta fall varit katastrofala, men ingen i den konflikträdda styrelsen har vågat ifrågasätta sportchefen. Styrelsen fattar väl beslut på klubbledningens (i detta fall sportchefs) rekommendation? Eller har styrelsen och klubbledning (sportchef) haft olika åsikter i frågan? Min fråga till styrelseledamöterna är: litar ni helt på klubbledningens rekommendationer? Eller har ni drivit fram beslutet?

Jag är orolig över att ni i styrelsen håller på att tappa greppet om Kalmar FF. Därför tycker jag att styrelsen ska ställa sina platser till förfogande vid en extra föreningsstämma. Framtiden i föreningen för klubb och sportchef får nya styrelsen ta beslut om.”

LÄS ALLT OM RYDSTRÖMS AVSKED:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.