Annons

Förre IKO-stjärnan flyttar till Kina – hyllar IKO

Sam Lofquist gjorde stor succé i IK Oskarshamn.
Nu flyttar han till Peking.
– På något sätt, så var Oskarshamn en nyfödelse för mig.
Oskarshamn/Peking • Publicerad 27 december 2018
Sam Lofquist jublar efter ett mål i IKO-tröjan 2012.
Sam Lofquist jublar efter ett mål i IKO-tröjan 2012.Foto: Daniel Svensson

Backen Sam Lofquist hämtades till IK Oskarshamn under hösten 2011 och gjorde stor succé innan karriären fortsatte i hos den dåvarande konkurrenten Djurgården. Efter att ha spelat upp Djurgården i SHL lämnade han Sverige för spel i Finland. Där stannade han en säsong och har sedan fortsatt karriären i Ryssland och Schweiz.

Annons

– Att flytta till Sverige är det bästa beslutet jag någonsin tagit i hela min hockeykarriär. Jag älskade min tid där, och det var där min karriär som proffs började på riktigt.

– Jag spelade hockey många år tidigare innan jag flyttade till Oskarshamn, men på något sätt, så var Oskarshamn en nyfödelse för mig. Fredrik Söderström (tränaren) lät mig spela mitt spel, och hitta min unika stil, betydligt mer annorlunda jämfört med hur jag spelade tidigare, säger Lofquist till Hockeynews.se.

Den här säsongen inledde den numera 28-årige Lofquist i AHL, men bröt kontraktet strax före jul Nu fortsätter han karriären i Kina, närmare bestämt i Pekingklubben Kunlun Red Star som huserar i KHL.

Men Lofquist hoppas att en dag få återvända till Sverige.

– Jag skulle älska att återvända till Sverige någon gång. Det är ett underbart land och mina mor- och far föräldrar kommer därifrån, så på sätt och vis är det hemma för mig, säger han till Hockeynews.se

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons