Annons

Förre IKO-kaptenen väljs in i ”Wall of Fame”

Daniel Ljungkvist gjorde 300 matcher i IKO-tröjan.
Nu väljs han in i finrummet.
Oskarshamn • Publicerad 7 januari 2019
Daniel Ljungkvist väljs in i ”Wall of Fame”.
Daniel Ljungkvist väljs in i ”Wall of Fame”.Foto: Daniel Svensson

Daniel Ljungkvist var i flera år en uppskattad spelare i IK Oskarshamn och gjorde över 300 matcher för klubben. Nu står det klart att han väljs in i IKO:s ”Wall of Fame” tillsammans med Göran Martinssin, Mikael Ekström och Joakim Roth.

”Daniel Ljungkvist kom som en skänk från ovan från HV 71 mitt under lockoutsäsongen 2004/05 när SHL-lagen fyllde sina trupper till bredden med NHL-proffs. Några år senare kom han tillbaka till IK Oskarshamn permanent. Och slitstarke ”Ljunkan” – med fyra A-landskamper och ett SM-guld på sitt CV – blev snabbt en publikfavorit och stor ledargestalt, både på och utanför isen. Trots långpendlande från Landsbro blev Ljungkvist, som sällan eller aldrig gjorde en dålig match, IKO trogen i hela åtta allsvenska säsonger, varav tre som lagkapten. Totalt spelade backklippan 357 matcher för klubben”, skriver IKO i ett pressmeddelande.

Ljungkvist avslutade sin karriär förra säsongen efter två år i moderklubben Boro/Vetlanda. Numera är han tränare för division 2-laget.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons