Annons

Flera nya rekord på Sylvesterloppet

Sylvesterloppet brukar vara förknippat med rekord i mängder.
Årets upplaga var inget undantag.
KALMAR • Publicerad 31 december 2017
Över 1000 löpare var anmälda.
Över 1000 löpare var anmälda.Foto: Max Axelsson

På nyårsafton arrangerade Högby IF den 31 upplagan av Sylvesterloppet och det var rekordmånga löpare som deltog. 1081 hade anmält sig och 982 sprang i mål.

– Det är helt fantastiskt. Löparna här i regionen har väl tagit det här som ett litet nyårsfirande, och som ett slut på året även idrottsmässigt. Det känns jättekul att de hinner med det, säger tävlingsledare Calle Nilsson.

Annons

Utöver deltagarrekordet var det även flera andra höjdpunkter. Exempelvis sprang Spårvägens FK Olle Walleräng in på 30.35, vilket raderade ut Mikael Anderssons gamla banrekord på 30.52.

– Känslan var bra. Jag hade som mål att ta banrekordet, så det var kul att det gick vägen. Det var lite småkyligt, men det var bra underlag och ingen vind, säger Olle Walleräng.

Olle Walleräng vann herrar 10km.
Olle Walleräng vann herrar 10km.Foto: Max Axelsson

Landslagslöparen gjorde sitt första lopp i staden.

– Jag har aldrig sprungit här i Kalmar tidigare. Jag hade tänkt springa Kalmarmilen, men fick problem med kroppen. Så det är en liten revansch.

Bland damerna var det Alice Petersson, Kalmar SK, som bärgade segern på 10km.

– Det var kul. Jag har haft en lång skadeperiod, så jag hade inte så höga förväntningar den här gången. Men det kändes jättebra, det är ett sådant roligt lopp det här, säger Alice Petersson.

Hon noterades för 39.28.

– Det var pers och med tanke på att jag har varit skadad så hade jag aldrig vågat tro att jag skulle springa så snabbt jag aldrig har gjort. Så det är skitkul och jag är jätteglad.

Alice Petersson slog personligt rekord och segrade på 10km för damer.
Alice Petersson slog personligt rekord och segrade på 10km för damer.Foto: Johanna Eriksson

På de korta distanserna (5km) var det två Högbylöpare som var snabbast. Ellen Persson vann i damklassen med 18.29 och David Nilsson, som har haft skadebekymmer, putsade till banrekordet med tiden 14.53.

– Målet någonstans var att gå under 15 och det klarade jag precis, så det får jag vara nöjd med, säger David Nilsson.

Annons

Hur är det med skadan?

– Jag kände av det under loppet. Det är första gången jag springer i tunna skor sedan terräng-EM, då jag gjorde illa hälsena. Men det går åt rätt håll, säger Nilsson.

Max AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons