Sport

Fjärde raka förlusten för HIK

Högsby Artikeln publicerades
Det var tungt värre för Högsby IK hemma på Frövi på lördagseftermiddagen. IK Tord avgjorde sent och därmed har HIK fyra raka förluster. 2 bilder
Foto:Johnny Larsson
Det var tungt värre för Högsby IK hemma på Frövi på lördagseftermiddagen. IK Tord avgjorde sent och därmed har HIK fyra raka förluster.

Han var lysande i drygt en timme.

Sedan blev han utvisad och Högsby föll.

– Riktigt tungt, säger Tom Lagneteg Nilsson.

Högsby IK-IK Tord 1-2 (0-1)

Högsby IK har det väldigt tungt för tillfället. I första halvleken var gästande nästjumbon det dominerande laget. Gång på gång hittade de igenom i djupled och Tom Lagneteg Nilsson i Högsbymålet svarade för flera högkvalificerade räddningar.

– Jag får kämpa på ganska mycket. Vi får inte till det i uppspelet utan tappar boll. De kom igenom ofta och för min del gick det bra, säger Lagneteg Nilsson.

Han kunde dock inte hålla nollan. På en hörna efter drygt 30 minuter nickade Tord in 0-1.

– Alla sliter och kämpar i första halvlek, men vi gör det inte tillsammans. Vi ligger i rygg på dem och de får dominera, säger Högsbytränaren Mikael Persson.

I andra halvlek fick Högsby bättre ordning på spelet. Kvitteringen skulle också komma. Hampus Savolainen kastade ett monsterinkast som Ike Fofanah kom först på och kvitterade.

Men bara några minuter senare åkte Högsbys bästa spelare på ett rött kort.

– De hade kommit igenom centralt många gånger innan och jag hade lyckats få undan bollen. Nu hann jag inte riktigt och det blev som det blev, säger Lagneteg Nilsson.

Det var inget snack om att det var utvisning?

– Jag är inte på honom, han faller lätt, men det gör alla anfallare i det läget. Det är bara att gå rakt ut och lämna planen.

Högsby krigade på bra med en man mindre och såg ut att få med sig i alla fall en poäng. Men i 90:e minuten rann Tord igenom, gjorde mål och fick med sig alla tre poängen. Högsbys Adam Nygren tacklades omkull i straffområdet i slutsekunderna, men det blev ingen straff och ingen Högsbypoäng den här gången.

Fyra raka förluster – vad säger du om läget?

– Det är riktigt tungt, det är klart vi påverkas av det här läget. Vi måste hitta tillbaka till vårt spel, men vi tror stenhårt på det här och självklart ska vi fixa nytt kontrakt, säger Lagneteg Nilsson.