Sport

FBC:s klubbchef försvarar Teern

KALMAR Artikeln publicerades
Per Viberg, Richard Teern och KFF-supportrar.
Per Viberg, Richard Teern och KFF-supportrar.

Att KFF-ledamoten Richard Teern även sponsrar rivalen Öster har fått känslorna att svalla hos supportrar. Men nu får Ica-handlaren stöd – av FBC:s klubbchef Per Viberg.

– På vilket sätt det överhuvudtaget påverkar hans engagemang i KFF fattar inte jag, skriver han på sin Facebooksida.

Per Viberg menar att de som ifrågasätter Richard Teerns agerande är ute på mycket tunn is.

”Det är inte ledamoten Richard Teern som sponsrar Kalmar FF! Det är den en driftige och färgstarka entreprenören Richard Teerns företag ICA Borgholm som sponsrar Kalmar FF och flera andra föreningar i och utanför regionen”, skriver Viberg och uppmanar supportrar att i stället fokusera på de företag som inte bidrar till det lokala föreningslivet.

Det var på fredagen som Kalmar FF:s supporterunion i ett öppet brev uppmanade Richard Teern att avsluta sitt och Ica Borgholms samarbete med Östers IF samt be om ursäkt till styrelsen och fansen. ”Hans agerande har bidragit till att skada föreningens varumärke och supportrarnas förtroende för densamma”.

För Barometern förklarade Richard Teern sponsringen med att han älskar idrott.

– Det där med ärkerivaler har jag aldrig förstått. Jag har fyra söner jag älskar alla lika mycket. Jag sponsrar Vetlanda bandy men även Hammarby i samma serie. Jag sponsrar båda. För mig är det oviktigt vem som vinner, för mig är upplevelsen det viktigaste, sa han då.

Även där får Teern stöd av FBC:s klubbchef.

”Den stora drivkraften är kärleken till sporten. Fantastiskt, säger jag. Det behövs mer kärlek och passion inom idrotten. Det behövs fler driftiga entreprenörer som Richard som vågar tänka större”, skriver Per Viberg.