Sport

FBC Kalmarsund i älgkrock – matcher ställs in

Innebandy Artikeln publicerades

En minibuss frontalkrockade med med en älg på E 22 på lördagen.

I bussen färdades nio personer från FBC Kalmarsunds damlag som var på väg till match i Linköping.

– Man blir ju chockad när det händer och man förstår direkt vilken skör tråd livet är, säger klubbchefen Per Viberg.

Det var vid 09.15-tiden på lördagen som en minibuss krockade med en älg på E 22 mellan Fårbo och Misterhult i Oskarshamns kommun.

En av de nio personerna i minibussen fördes till sjukhus för observation med känningar i nacken, enligt räddningstjänsten.

– Minibussen såg inte så jätterolig ut kan man säga, med glassplitter och allt sånt där. De hade tur att det var ett mindre djur som gick ut – och att det inte var en stor älgtjur, för då hade det kunnat gå betydligt värre, säger Johan Sandin på räddningstjänsten i Oskarshamn.

När Sporten når Per Viberg, klubbchef i FBC Kalmarsund, har han precis blivit informerad om händelsen.

– En spelare vad jag förstår ska till akuten för att ses över, men det är väl inte några stora personskador i det här fallet. Däremot verkar vi ha haft änglavakt för bussen har inte varit snygg, det har varit en rejäl smäll, säger han.

Spelaren hade känningar i nacken och kontrollerades av läkare på lördagen, skriver FBC Kalmarsund på sin hemsida.

”För övrigt mår truppen och ledarstaben bra, givetvis chockade men inte fysiskt skadade.”

Vad gör klubben när en sådan här händelse inträffar?

– Eftersom det var dubbelmatch i helgen var det totalt 24 personer från föreningen som åkte till matcherna. Både vår sportchef och lagledningen har kunnat hantera frågan med stöttning av oss på kansliet och tagit beslutet att matcherna ställs in i helgen. Sedan kommer man att samlas i Kalmar sportcenter för att prata om det som har inträffat. Men man blir ju chockad när det händer och man förstår direkt vilken skör tråd livet är, säger Per Viberg och fortsätter:

– När något sådant här händer får man perspektiv, innebandyn blir rätt liten i sammanhanget. Man är bara otroligt tacksam och glad att det inte verkar vara några större skador. Det hade kunnat vara en ren katastrof i en helt annan omfattning.

Rasmus Bernhardsson är huvudtränare för FBC Kalmarsunds damlag.

– Det enda jag kan säga är att jag är oerhört tacksam över att allting har gått så bra som det gjort liksom, säger han och hänvisar i övrigt till klubbchef Per Viberg.

”Vi i laget vill rikta ett stor till Kalmar läns räddningstjänst, ambulans och polis för bra omhändertagande på platsen”, skriver FBC Kalmarsund på sin hemsida.

Matcherna mot IBF Linköping och Linköping IBK spelas vid ett senare tillfälle.

På söndagskvällen berättade sportchefen André Piechowicz att han ringt runt till samtliga spelare under dagen.

– Spelaren om fick åka till sjukhus mår bra. Det var en sträckning i nacken. Vi har kontaktat alla spelarna i dag och erbjudit professionell hjälp att prata med någon. Men alla mår bra efter omständigheterna.

När kommer matcherna att spelas i stället?

– Jag har varit i kontakt med Linköping i dag, och det handlar om halltider. De har stor hallbrist. Det kanske blir mitt i veckan eller en fredagsmatch. Men det kommer bli längre fram, säger André Piechowicz.