Annons

FBC inte överens med Stille: ”Bollen hos Emil”

FBC Kalmarsund sparkade Emil Stille – som har lite mer än två och ett halvt år kvar på kontraktet.
– Vi letar efter en lösning, säger klubbchefen Per Viberg.
Kalmar • Publicerad 7 december 2017
Per Vibergs FBC Kalmarsund har inte hittat en ekonomisk lösning med Emil Stille än.
Per Vibergs FBC Kalmarsund har inte hittat en ekonomisk lösning med Emil Stille än.Foto: Paul Madej

Emil Stille skrev på ett treårskontrakt med FBC Kalmarsund innan den här säsongen men i måndags kväll, bara elva omgångar in i allsvenskan, valde Kalmarsund att avbryta samarbetet med 33-åringen från Jönköping.

Då återstår två och ett halvt år kvar på kontraktet och parterna är i nuläget inte överens om hur resterande avtalstid ska regleras.

Annons

– Vi träffades i måndags och sedan har jag sökt Emil i två dagar utan att ha fått tag i honom. Vi letar efter en lösning, säger FBC:s klubbchef Per Viberg till Sporten på onsdagseftermiddagen.

Hur resonerar ni med tanke på att det är så lång tid kvar på avtalet?

– Din fråga är befogad men tränarlönerna i innebandy är på en lägre nivå än i fotboll och hockey. Jag räknar med att vi hittar en vettig lösning som är bra för båda parter. Bollen ligger hos Emil, han är fortfarande anställd i föreningen och ett alternativ är att omplacera honom, den diskussionen har varit uppe. Det är upp till honom hur vi går vidare, säger Per Viberg.

Sporten har sökt Emil Stille utan framgång.

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons