Sport

Falks första lyfte Vikings – till slut

Nybro Artikeln publicerades
Fredrik Falk smög upp vid bortre stolpen och rakade in sitt första mål i Nybrotröjan när Vikings besegrade Grästorp med 5–3 inför 1 185 åskådare i Liljas Arena.
Foto:David Winberg
Fredrik Falk smög upp vid bortre stolpen och rakade in sitt första mål i Nybrotröjan när Vikings besegrade Grästorp med 5–3 inför 1 185 åskådare i Liljas Arena.

Dörren borde ha varit stängd i första.

Den var öppen till 15.59 i sista.

– Vi skulle ha avgjort tidigare, säger Fredrik Falk.

Nybro Vikings–Grästorps IK 5–3 (2–1, 1–1, 2–1)

Dominans i första perioden bakom 23-8 i skott.

Dominans i andra perioden bakom 19-6 i skott.

Ett förlösande 5-3-mål sent i tredje.

Nybro Vikings lät den här matchen leva alldeles för länge.

– Ja, vad ska man säga? Vi hade övertaget i nästan 60 minuter men testade inte deras målvakt (Robin Wallin) tillräckligt bra. Det här var givetvis en match som vi skulle ha avgjort mycket tidigare, säger Fredrik Falk.

Det såg ut som ni gjorde Wallin till en Henrik Lundqvist där ett tag?

– Haha, ja, eller hur? Hur många skott hade vi? 64. Okej, vi måste göra fler än fem mål på så många.

När Rasmus Johansson, Nybros näst bäste poängback så här långt, kastade in handduken på grund av en handskada, fick Falk kliva in tillsammans med Erik Näslund.

Och han klev fram i början av andra. Bokstavligt talat.

– Jag såg att deras back tittade mycket puck och att Järlefelt (Johan) hade koll på mig så jag smög upp vid bortre och det gick ju nästan inte att missa den, säger Fredrik Falk om 3–1-målet – ett mål som också var nyförvärvets första i Vikingströjan.

Fredrik Falk firade rejält.

– Det var riktigt skönt att få sätta dit den, det hör inte till vanligheterna. Extra kul att Johan passade fram, det är också en Stockholmskille, vi har både spelat ihop och mot varandra tidigare.

Var det någon som tog pucken till dig?

– Ja, jag såg att Mellström (Marcus) hämtade den men jag har inte fått den än.

Grästorps vasse forward Kim Persson reducerade både i den andra och tredje perioden innan Kim Runermark stängde butiken för gott med fyra minuter kvar.

Nybrotränaren Andreas Holfelt var nöjd med tre poäng som tog Vikings tillbaka till andraplatsen bakom serieledaren Kallinge/Ronneby.

Men Holfelt tryckte också på några förbättringspunkter.

– Tittar man historiskt sett så hade vi för två-tre år sedan torskat en sådan här match. Men nu står vi här med tre poäng och det är väl det väsentliga. Samtidigt har vi saker att ta tag i, vi spelar fortfarande nonchalant på en del ställen och på så sätt skapar vi inte trygghet för varandra. Vi har pratat oerhört mycket om det.

Fakta

Perioder med flest Vikings-skott i år

1) 23: Grästorp (första perioden)

2) 22: Grästorp (tredje)

3) 19: Grästorp (andra)

4) 18: Tyringe (första)

5) 17: Helsingborg (tredje)

5) 17: HA 74 (andra)

Visa mer...