Sport

Fågelfors chanslöst mot Gais i futsalkvalet till SFL

Oskarshamn Artikeln publicerades
Jubel i Gaislägret sedan göteborgarna på lördagskvällen slagit Fågelfors med hela 9–3 i kvalet till Sveriges högsta futsalliga.
Foto:Per Hammenvik
Jubel i Gaislägret sedan göteborgarna på lördagskvällen slagit Fågelfors med hela 9–3 i kvalet till Sveriges högsta futsalliga.

Det var fullsatt. Det började bra. Sedan var det slut på det roliga för Fågelfors.

– Synd att vi inte kunde bjuda upp bättre, säger Zlatko Alkic.

Fågelfors IF–Gais 3–9 (2–3)

Den så kallade B-hallen i Oscarsgymnasiet var, om inte sprängfylld, så åtminstone rejält packad när det på lördagskvällen vankades kval till Sveriges högsta futsalserie.

Klassiska Gais var på besök och hade med sig en rejäl hejaklack. Bland annat fanns komikern Annika Andersson (mamma till Gaisspelaren Carl-Oscar Andersson) på plats för att heja fram ”Makrillarna”.

Det var också Gais som inledde starkast och tig ledningen.

  Men Fågelfors fick ordning på spelet. Pontus Axelsson kvitterade på ett maklöst vackert sätt. John Hansson lyfte upp en långboll och Axelsson vände på en femöring och volleydunkade in 1–1.

  Av bara farten satte Ahmad Kharma 2–1 i svår vinkel. Fågelfors såg ut att gå till pausvila med en ledning. Då hände något. 46 sekunder före halvtidsvilan kvitterade Gais och med en sekund kvar kom också 3–2.

  – Henrik Johansson hade ett bra läge att göra 3–1, men i stället vänder de just före paus. Det knäcker oss lite, säger Fågelfors Zlatko Alkic.

  Direkt i andra kom även 4–2 och 5–2 och matchen var punkterad.

  – Det är bara att erkänna att det var klasskillnad första tio minuterna i varje halvlek. De rör sig mycket bättre och hittar varandra bättre än vad vi är vana vid.

  Vad är skillnaden annars mot de lag ni brukar möta inomhus?

  – Gais har ett tänk bakom allt de gör. I vanliga turneringar vi är med så går det mycket på chans och fram och tillbaka. Här är det mycket mer taktik.

  Torsk med 3–9 – finns det på kartan att ni kan vända det här i Lisebergshallen i Göteborg nästa helg?

  – Det är klart att det kommer bli tufft, men vi kan inte lägga oss ner och dö. Vi ger det en chans och ser hur långt det räcker.

  Ett avbräck till dess kan vara att målvakten Patrik Johansson skadades och är tveksam till spel i returen.

  Tidigare har Fågelfors spelat sina matcher i Högsby. Men nu dög inte den sporthallen, utan kvalet fick alltså flyttas till Oskarshamn.

  Det var i princip fullt – vad säger du om inramningen?

  – Jätteroligt att det kom så mycket folk. Det var ju i stort sett fullsatt. Synd bara att vi inte kan bjuda till bättre.