Annons

Engvall jämförs med storstjärnor: ”Jag har en bit kvar”

Ölandsbördige Gustav Engvall har börjat göra avtryck i nya klubben belgiska Mechelen.
Fansen jämför honom med före detta storstjärnorna Kennet Andersson och Klas Ingesson.
BELGIEN • Publicerad 8 december 2018
Ölandsbördige Gustav Engvall trivs bra i nya klubben Mechelen. Fansen har börjat jämföra honom med före detta Mechelen-spelarna Klas Ingesson och Kennet Andersson.
Ölandsbördige Gustav Engvall trivs bra i nya klubben Mechelen. Fansen har börjat jämföra honom med före detta Mechelen-spelarna Klas Ingesson och Kennet Andersson.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotbollsproffset Gustav Engvall, med Färjestaden som moderklubbb, börjar göra avtryck i sin nya klubb Mechelen i den belgiska andradivisionen. Engvall kom till den klassiska fotbollsklubben i somras och säger i en intervju med Sportbladet att han trivs i Belgien både med fotbollslivet och livet utanför planen.

På 18 liga- och cupmatcher med Mechelen har Engvall stått för åtta mål och fem assist och nu har hemmafansen börjat sjunga hans namn från läktarna. Gustav Engvall berättar att han också har börjat jämföras med de två före detta svenska storspelarna, Kennet Andersson och Klas Ingesson som båda har representerat klubben.

Annons

– Det har varit några lite äldre belgiska herrar som efter ett antal öl innanför västen kommit fram till mig efter matcherna och sagt att jag är en ny Kennet och Klas. Då har jag sagt till dem att de får ta det lite lugnt och sakta i backarna. Det är kul att kopplas samman med Kennet Andersson och Klas Ingesson men jag har en bra bit kvar till deras nivå, säger Gustav Engvall till Sportbladet.

Lotta WaghornSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons