Sport

En vass period räckte för FBC mot jumbon

Kalmar Artikeln publicerades
FBC Kalmarsund besegrade Östra med 5–3 och spelade in tre poäng i allsvenskan.
Foto:Adam Borg
FBC Kalmarsund besegrade Östra med 5–3 och spelade in tre poäng i allsvenskan.

20 vassa minuter.

Det räckte mot jumbon.

– Vi måste dra upp tempot mer, säger Simon Nilsson.

Nykomlingen Östra SK blev ingen enkel resa för FBC Kalmarsund men 20 bra minuter i den andra perioden räckte till tre viktiga poäng i jakten på att hamna topp fyra till slut.

– Stille (Emil) var besviken efter första och det med all rätt. Vi började bra men försvann helt. Ändå starkt att studsa tillbaka i andra och då visade vi att vi är ett bra lag, säger Simon Nilsson.

Ulrik Weidman gjorde 1-0 i boxplay med bara 40 sekunder kvar av den första perioden och Jönköpingslaget fick matchen precis dit man ville inför 603 åskådare i Kalmar sportcenter.

Men 20 vassa minuter i andra räckte långt för FBC den här eftermiddagen. Kim Nilsson bidrog med två mål och två assist och en av passningarna hittade lillebror Adam Nilsson fram till 2–1 i powerplay i en period som Kalmarsund vann med 5–1.

– Östra är ju inte det mest vältränade laget men de är boll– och spelskickliga, de har fina handleder, hittar varandra på ett bra sätt. Vi måste dra upp tempot mer, det gjorde vi i 20 minuter men inte i 60.

FBC tappade initiativet i den tredje. John Widlert reducerade till 5–3 efter sex minuter och Daniel Pettersson hade ytterligare en boll inne men domarna blåste för frislag i momentet innan.

– Det var lite tur att de blåste bort det, helt klart, men vi slarvade samtidigt lite för mycket. Vi hade möjligheter att avgöra. Men det är ändå tre poäng som vi står här med nu och det är det som räknas, säger Simon Nilsson.