Sport

En poäng mot MFF – en stor besvikelse

KALMAR Artikeln publicerades
Zlatan Azinovic storspelade när KFF:s U21 bara fick 1–1 mot ett ungt Malmö FF.
Foto:Fredrik Jalhed
Zlatan Azinovic storspelade när KFF:s U21 bara fick 1–1 mot ett ungt Malmö FF.

Oavgjort mot Kalmar FF.

Det är inte alltid en merit.

– Det var få glädjeämnen i dag, säger Jens Nilsson.

Kalmar FF–Malmö FF 1–1

Malmö FF har fått ställa in sin träningsmatch mot HJK Helsingfors, svenska mästarna har mängder av spelare på olika landslagsuppdrag blandat men en del skador. Därför var det bara en spelare från a-truppen med i U21-matchen i går.

Förre KFF-målvakten Zlatan Azinovic.

– Med tanke på vilket lag vi kommer hit med så tycker jag att vi gör det väldigt bra. Det här är vårt U17-lag, det var killar med nu som jag aldrig har sett förr, säger Zlatan Azinovic.

  KFF tog ledningen tidigt genom unge Jacob Johansson på nick efter ett fint inlägg av Ismael, men sedan stängde Azinovic butiken och stod för en rad stora räddningar i första halvlek.

  – Det var kämpigt i första halvlek och länge sedan jag hade så här mycket att göra. Jag förstod att det skulle bli tufft när jag såg vilka spelare Kalmar skulle ha med och hade de gjort 2–0 tidigt i andra så hade de nog vunnit det här, säger Zlatan Azinovic.

  Men KFF, med Ole Söderberg, Ludvig Öhman, Markus Thorbjörnsson, Ismael, Muktar Ahmed, Pär Ericsson och Marcus Antonsson från a-truppen i startelvan, kom ut som ett helt annat lag i andra. Ett betydligt sämre sådant. Och MFF kunde kvittera och ta med sig en poäng hem.

  – Bränner man så mycket chanser som vi gör i första så vinner man inte matcher. Och för varje miss vi gör känner de att det här kanske kan lösa sig trots allt. Nä, det var få glädjeämnen i dag, säger Jens Nilsson.

  Det var trots allt ett bra läge för vissa spelare att spela till sig en startplats till den allsvenska premiären?

  – Så är det. Och om man inte inser allvaret nu så är det inte bra, säger Nilsson.