Sport

En poäng för OAIK – hänger på toppen

Skövde/Oskarshamn Artikeln publicerades
Christopher Christensson rullade in 1–0 för OAIK i första halvlek. Skövde kvitterade just före paus och matchen slutade med delad pott.
Foto:Daniel Svensson
Christopher Christensson rullade in 1–0 för OAIK i första halvlek. Skövde kvitterade just före paus och matchen slutade med delad pott.

Resultatet var rättvist. Men OAIK-lägret var irriterat över hur kvitteringen kom till.

– Solklar offside, menar tränaren Janne Stahre.

Skövde AIK–Oskarshamns AIK 1–1 (1–1)

Oskarshamns AIK hade chansen att, i en haltande tabell, gå upp i serieledning vid seger borta mot nykomlingen Skövde AIK.

På ett soldränkt och blåsigt Skövde IP bjöd de båda lagen, inför drygt 500 åskådare, upp till en småtrevlig, men chansfattig första halvlek.

OAIK växte in i matchen och efter 18 minuter kom utdelningen. En Mergim Smakolli-långboll slank förbi Skövdeförsvaret och Christopher Christensson blev fri. Ölänningen rundade Markus Fröjd i hemmamålet och rullade in 1–0 för OAIK.

– Vi spelade lite annorlunda gentemot vår vanliga idé. Låste dem och försökte få ner lite bollar mot hörnflaggorna. Det känns som att det var ett bra koncept och vi lyckades följa vår gameplan på ett bra sätt, säger OAIK-tränaren Janne Stahre.

OAIK såg ut att gå till pausvila med en 1–0-ledning, men just före halvtid kom kvitteringen. Viktor Granat tog emot ett inlägg och placerade bollen i mål bakom Oliver Bergman.

Målet blev dock omdiskuterat.

– Alla var rörande överens om att det var offside. Våra mittbackar stannade upp för att de trodde att linjemannen skulle vinka. Man kände efteråt när man pratade med domarna att de visste att de hade gjort fel, säger Janne Stahre.

Efter en jämn inledning i andra halvlek tog OAIK över spelet och hade sin bästa period i matchen. Gästerna skapade flera halvchanser, men det blev aldrig riktigt nära.

OAIK gjorde sedan två byten i hopp om en slutforcering. Målskytten Christensson och Joakim Lengyel gick ut, David Kingatua och Zé Roberto kom in.

Det gav dock ingen annan effekt än att hemmalaget tog över initiativet och var laget som i slutet låg närmast trepoängaren.

– David kom in och gjorde det bra tycker jag. Han har gått från att vara svag defensivt till att vara bra defensivt.

Är du nöjd med en poäng?

– Jag är aldrig nöjd när vi inte vinner, men det var ett rättvist resultat. Vi börjar hitta en stabilitet som gör att vi kan vinna eller spela oavgjort även om vi har en mindre bra dag. Sedan är Skövde bra på sin hemmaplan. De är välorganiserade och det är en stenhård plan här som gör det svårt att få kvalitet i bollmottagningen. Men vi hade en plan för det och det var vår bästa gräsmatch för säsongen. Vi är nöjda med säsongsinledningen.

OAIK-tränaren delar in säsongen i block och nu är det dags för ett nytt sådant.

– Ja, nu lämnar vi block tre och går in i block fyra. Det är nio dagar till vi har Rosengård hemma, så vi kan trycka på lite mera i träningen i början av nästa vecka.

Fakta

Stjärnligan

3: Emil Dolk

2: Martin Karlsson

1: Carl Savolainen

Totalställning: 7: Johan Niklasson, Oliver Bergman, 6: Peiman Eliassi, 5: Emil Dolk, 4: Samuel Haglund. 3: Peiman Eliassi, Joakim Lengyel 2: Oskar Cederling, Christopher Christensson, David Kingatua, Martin Karlsson, 1: Filip Jägerbrink, Carl Savolainen.

Visa mer...