Sport

Elm ville ha straff på ”Straffsparksvallen”

Jönköping (Sportens utsände) Artikeln publicerades
Dzenis Kozicas J-Södra straffade Viktor Elms Kalmar FF dubbelt på Stadsparksvallen.
Foto:Mikael Fritzon/TT
Dzenis Kozicas J-Södra straffade Viktor Elms Kalmar FF dubbelt på Stadsparksvallen.

Två hemmastraffar avgjorde.

Viktor Elm hade inte klagat över en tredje.

– Klart att jag ville ha en där, säger KFF-kaptenen.

Jönköpings Södra avgjorde med två straffsparkar på Stadsparksvallen. Med runt fem minuter kvar, vid ställningen 1–0 till hemmalaget, skrek Viktor Elm på en rödvit chans från elva meter när målvakten Anton Cajtoft klättrade på inbytte Philip Hellquist.

– Jag tycker att det är konstigt att man kan hoppa över någon så där, deras målvakt hade inte kontroll på bollen. Det var märkligt och det är klart att jag ville ha en straff där, säger KFF-kaptenen.

Philip Hellquist:

– Jag trodde att målvakten boxade den men hörde att han inte träffade bollen. Jag åkte på en smäll i alla fall.

Straff?

– Det är svårt att säga, man brukar ju inte få någon straff i sådana lägen så jag vet inte.

Anton Cajtoft:

– Jag upplevde att han (Hellquist) stoppade mig där. Jag tittade på boll och märkte att det tog tvärstopp. Jag hade bara fokus på bollen.

Är det en Kalmarstraff?

– Jag tycker ju inte det men jag ska inte säga för mycket. Jag måste se situationen igen. Det var i alla fall skönt med den här segern, vi behövde tre poäng.

Viktor Elm talade om små marginaler på Stadsparksvallen men tyckte också att KFF inte var tillräckligt bra för att vinna det här derbyt.

– J-Södra vann många andrabollar och kunde starta anfall därifrån. Vi var ett halvt steg efter på många ställen och är man det så vinner man inga matcher.

Fyra poäng före J-Södra och Sundsvall med två matcher kvar. Orolig?

– Vi är givetvis missnöjda med den här prestationen men hade jag varit i deras kläder så hade jag nog inte trott på att de skulle nå oss. Vi ska studsa tillbaka och ta en trepoängare till, då är det definitivt klart, säger Viktor Elm.