Sport

Elm: "Det var välförtjänt"

Sport Artikeln publicerades
2 bilder

Precis allt gick emot Kalmar FF. Då klev Rasmus Elm fram och frälste KFF.

– Jag tycker att det var välförtjänt, säger Rasmus Elm.

Kalmar FF-IFK Värnamo 2–1 (0–1)

Efter 20 minuter blev målvakten Ole Söderberg utvisad. Med 25 minuter kvar av matchen var det Stefan Larssons tur att syna det röda kortet. Men med två man mindre på banan lyckades Rasmus Elm avgöra med en frisparkskanon från 25-30 meter.

– Jag tycker inte att det var så farligt trots att vi spelade med nio man. Jag tycker ändå att vi hade kontroll på dem och de skapade knappt någonting utom vid ett tillfälle där Lucas (Hägg Johansson) gör en bra räddning. Jag tycker att vi är det bättre laget ändå, säger Rasmus Elm.

Det var hemska förutsättningar på Gasten. Hård blåst, regn och snö. IFK Värnamo började med vinden i ryggen och med en man mer på banan kunde Pär Cederquist sätta 1–0 sedan Markus Thorbjörnsson inte hade fått bort bollen. Fyra minuter in i andra halvlek slog Rasmus Elm en hörna från vänster som gästernas Issam Jebali nickade i det egna målet.

– Vi krigar på enormt och det är en av de största krigarinsatser som jag har varit med om. Det var tunga ben i slutet men vi reder ut det, säger Markus Thorbjörnsson.

Tyder det här på moral?

– Ja, verkligen. Vi vänder med två man mindre så det är en enorm laginsats.

Rasmus Elms mål var det första i KFF-tröjan i tävlingssammanhang sedan han återvände till föreningen i fjol.