Sport

Eks avgörande – värt mer än en hundring

Nybro Artikeln publicerades
Alex Ek avgjorde i förlängning, Vikings tog två poäng och kröp över playoffstrecket efter 3–2 mot Väsby i Liljas Arena inför 1 022 åskådare.
Foto:Henrik Eriksson
Alex Ek avgjorde i förlängning, Vikings tog två poäng och kröp över playoffstrecket efter 3–2 mot Väsby i Liljas Arena inför 1 022 åskådare.

Ett returmål som kan vara värt väldigt mycket.

Det kostade tränaren en hundring.

– Jag skänker den till lagkassan, säger Alex Ek.

Nybro Vikings–Väsby 3–2 (0–1, 0–0, 2-1, 1–0)

Tjatet på att spelarna ska ta sig in på mål har nått ytterligare en nivå. Andreas Holfelt har nu utlovat hundra kronor till den som gör mål på retur. Alex Ek blev en något rikare man när han sköt själv och sedan la in en backhand på sin egen retur med 45 sekunder kvar av förlängningen.

– Jag får pucken av Bolin (Viktor) och försöker skjuta mellan benen på målvakten. Sedan får jag tag i returen och ser att han glidit vidare så jag lägger den bara mot bortre, säger Alex Ek.

Stockholmaren fick därmed sista ordet mot ett lag som han känner till väl.

– Jag känner ju Falk (Fredrik), sedan är det många i Väsby som jag är bekant med. Det är många Stockholmskillar i ungefär min ålder, så det var skönt att vi vann. Även om det känns som slarv att vi inte får med oss tre poäng, säger Ek.

Vikings var i underläge inför sista och trots att man haft ett litet spelövertag fram tills dess så kändes en vändning inte särskilt trolig. Nybros oskärpa framför mål finns onekligen kvar.

– Vi sa egentligen inte något som vi inte pratat om tidigare inför sista, men jag tror att polletten på något sätt trillade ner nu. Vi kände att vi inte kunde förlora ännu en match här hemma. Jag tycker att vi visade karaktär i sista och i sudden var det inget snack, säger Ek.

Vikings vände på matchen på knappt två minuter i inledningen av tredje, men höll inte hela vägen och med 57.46 kom kvitteringen. Men extrapoängen fixade Ek, hans tredje mål i allettan.

– Jag har försökt ta mig in på kassen och alla mål jag gjort har varit precis framför målvakten. Jag tror att alla kommer att slå alla i den här serien, så varje poäng kommer att bli viktig på slutet, säger Ek.

Vikings har nu i alla fall knaprat ihop fem poäng på de sex första matcherna och kröp över playoffstrecket. Men det här laget har fortsatt väldigt mycket att jobba med.

– Det skulle vara kul att prata om något annat någon dag, men det är fortfarande så att vi bjuder på målen vi släpper in. 80 procent av baklängesmålen hittills i allettan har kommit när vi själva haft pucken, säger Holfelt.

Bara fem poäng, men man kan också se det så att ni har två segrar på de tre senaste nu?

– Exakt, så är det ju. Den här rundan (Vikings räknar i matcher om tre) tog vi poängen som vi hade räknat med. Det är att vi nollade i de tre första som gör att vi ligger efter.

Och nu är du en hundring fattigare?

– Haha, ja det är ju fan att man måste betala för att de ska ta sig in på mål, säger Andreas Holfelt.