Sport

Efterlängtad seger för IKO

Sport Artikeln publicerades
IK Oskarshamn fick äntligen segerjubla på onsdagskvällen. Det blev seger mot Tingsryd i Nelson Garden Arena inför 1 470 åskådare.
Foto:Roger Carlsson
IK Oskarshamn fick äntligen segerjubla på onsdagskvällen. Det blev seger mot Tingsryd i Nelson Garden Arena inför 1 470 åskådare.

Fem raka förluster och 2-0-underläge efter sex minuter.

Då studsade IKO tillbaka på ett övertygande sätt.

– Lika skön som viktig seger, säger Björn Hellkvist.

Tingsryd-IK Oskarshamn 3-4 (2-1, 0-1, 1-2)

IK Oskarshamn har inte rosat poängmarknaden på sistone. När laget släppte iväg Tingsryd till 2-0 redan efter 6.01 av den första perioden var det nog få som trodde på det gästande ostkustlaget.

– Alltså vi kunde tagit time out där, men vi kände ändå att vi hade bra koll på situationerna som uppstår. Vi är spelförande och litar på vår game plan. Vi tar oss tillbaka och känner att vi är det lite skickligare laget. Sedan gör vi lite småförändringar i spelet utan puck och får bra betalt för det, säger IKO-tränaren Björn Hellkvist efter derbysegern.

Ludvig Elvenes reducerade med ett distinkt avslut på ett friläge innan första perioden var över. I den andra perioden kvitterade sedan Joakim Hagelin och Smålandsderbyt var helt öppet inför tredje perioden. Där tog IKO kommandot. Lagkaptenen Jonas Engström pangade in 3-2, han har nu gjort mål i de fyra senaste matcherna, och sedan serverade Arsi Piispanen mycket fint Kalle Johansson som kunde göra 4-2 efter 4.02.

– Arsis passning är magnifik, den håller jättehög klass. Han har ett fantastiskt spelsinne, ett extra öga och nu fanns tiden och ytan, säger Hellkvist.

Men det var inte direkt så att IKO defilerade hem trepoängaren efter det. Hemmalaget reducerade strax efteråt och det blev nerv ända in till slutsignalen.

– Vi spelar ganska bra fram till 4-2, men sedan har vi problem, det är inget snack om att vi blir rädda för att förlora.

Matchen stod och vägde, men IKO kunde rida ut stormen och inkassera en välbehövlig seger.

– Det här var lika skönt som viktigt, säger Hellkvist.

Vad tror du den här segern betyder mer än tre poäng?

– Jag tycker vi spelat bättre än poängutdelningen i de fyra senaste matcherna. Sedan är det klart att när vi inte får betalt så får vi dåligt självförtroende och slutar att våga spela ut. Det känns som att laget är tryggt i detta, oron har varit utanför omklädningsrummet. Vi tror på det vi gör och jobbar utifrån laget och gruppen vi har.

Fakta

Stjärnligan:

3: Arsi Piispanen

2: Ludvig Elvenes

1: Björn Karlsson

Totalställning: 21: Martin Fehérváry 20: Jonas Engström 16: Wictor Ragnewall, Karl Johansson 15: Marcus Björk 14: Manuel Ågren, Niklas Johansson, Arsi ­Piispanen 13: Joakim Hagelin 12: Victor Löfstedt, Lucas Elvenes 11: Tom ­Hedberg 10: Ludvig Elvenes, Filiph Engsund, Felix Sandström, Ludvig Engsund 9:Kevin Marshall 7: Tom Linder, Robin Söderqvist 6: Gustav Olhaver 5: Markus Persson, Oscar Josefsson, Marcus Sylvegård 4: Kalle Miketinac 3: Olle Lycksell, Björn Karlsson 2: Mikael Kuronen 1: David Berg, Linus Morin, Christoffer Rifalk.

Visa mer...