Sport

Efter succén i Juventus – Petronella Ekroth VM-aktuell

Oskarshamn Artikeln publicerades
Petronella Ekroth.
Foto: Anders Wiklund/TT
Petronella Ekroth.

I helgen vann Petronella Ekroth från Oskarshamn Serie A med sitt Juventus.

Nu avslöjar Aftonbladet att hon finns med i bruttotruppen inför sommarens VM i Frankrike.

– Hon finns i våra tankar, säger assisterande förbundskapten Magnus Wikman.

Petronella Ekroth, 29, är uppvuxen i Oskarshamn och fotbollsfostrad i Rödsle BK. Hon har aldrig varit med i landslaget. Men succén i storklubben Juventus har uppenbarligen väckt landslagsledningens intresse.

Inför sommarens VM i Frankrike har förbundskaptenerna tagit fram en bruttolista med VM-aktuella spelare. Från den listan ska sedan en VM-trupp gallras fram.

Petronella Ekroth.
Foto: Daniel Svensson
Petronella Ekroth.

Nu avslöjar assisterande förbundskapten Magnus Wikman för Sportbladet att Petronella Ekroth finns med i bruttotruppen.

– Hon är så aktuell att hon är med i våra bruttotrupper och finns i våra tankar, absolut. Hon har inte spela så mycket det sista på grund av en skada. Men vi följer henne, det gjorde vi även när hon spelade i Djurgården och jag har själv varit tränare för henne i Linköping, säger han.

VM-truppen presenteras den 16 maj.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.