Annons

Dudeks säsong över när Dackarna vann

Dackarna vann första semifinalronden.
Men det var en seger som kostade.
– Patryk Dudeks säsong är körd, säger Peter Karlsson
Målilla • Publicerad 11 september 2018 • Uppdaterad 12 september 2018
Patruk Dudek kraschade i heat elva och fick lämna arenan i ambulans. Ett armbrott gör att säsongen nu är över för Dackestjärnan.
Patruk Dudek kraschade i heat elva och fick lämna arenan i ambulans. Ett armbrott gör att säsongen nu är över för Dackestjärnan.

Det var upplagt för högdramatisk speedway mellan två länsrivaler i en SM-semifinal inför 3 553 åskådare. Tyvärr var vädrets makter inte lika sugna på speedwayfest. Vädret var lömskt när matchen drog i gång och fem heat senare, när Dackarna ledde med 18-12, öppnade sig himlen och regnet öste ner. En dryg timme senare gick tejpen i heat sex upp.

– Det är svårt för förarna när det blir så här. Det är helt nya förutsättningar jämfört med när vi börjar, det blir som att köra trampcykel på hal is, säger Dackarnas lagledare Peter "PK" Karlsson.

Annons

Hemmalaget var dock inte märkbart påverkade. De fortsatte vara steget före, men Västervik gav aldrig upp.

Den som imponerade mest var Pawel Przedpelski. Polacken som anlände till G&B Arena vid 18.53 då hans färja från Polen var försenad.

Han vann två heat innan regnavbrottet och i heat sju var det dags igen. Han tog en femetta i par med Greg Hancock och Dackarna var i ledningen med 26-16.

Västervik kontrade med en femetta i heatet efter, men i nästa heat var det en ny femetta för Dackarna genom Hans Andersen och Maciej Janowski. Ledningen var återigen tio poäng.

Men femettfesten var inte slut där. Nicki Pedersen tog i par med Anton Karlsson en ny femetta och det var återigen sex poängs skillnad.

I heat elva inträffade sedan en krasch mellan Patryk Dudek och Peter Ljung och där även Maciej Janowski var inblandad.

Ljung och Janowski reste sig upp för egen maskin medan Dudek fick lämna i ambulans.

– Det är en bruten överarm för Patryk Dudek, hans säsong är körd. Vi slänger in Frederik Jakobsen framöver, han har varit här och tränat i dag (tisdag), säger Peter Karlsson.

Dackarna avslutade starkt trots Dudeks frånvaro. I sista heatet körde Greg Hancock och kvällens stora utropstecken, Pawel Przedpelski, ifrån Nicki Pedersen och Peter Kildemand och tog en femetta. Därmed har Dackarna åtta poäng tillgodo inför returen nästa vecka.

Pawel Przedpelski var kvällens stora utropstecken i Dackarna. Han körde hem två femettor i par med Greg Hancock och fick ihop 13 poäng.
Pawel Przedpelski var kvällens stora utropstecken i Dackarna. Han körde hem två femettor i par med Greg Hancock och fick ihop 13 poäng.

– Ja, den här matchen hade allt. Vädret och sedan Dudeks grej och då kändes det som att luften gick ur oss, i alla fall mig, men grabbarna kommer igen riktigt bra, berömmer Peter Karlsson.

– Przedpelski dyker upp fem minuter innan matchstart och gör sin bästa match i Dackevästen, det var fantastiskt. Även Hans Andersen gör en riktig kanoninsats.

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons