Sport

Dubbla segrar för Kalmar

Kalmar Artikeln publicerades
Foto:Anders Johansson

Volleybollag från hela Småland samlades under lördagen i Kalmar Sportcenter när omgång 2 av Sydsvenskan skulle avgöras. Kalmar Volleybollklubb hade fem lag som tävlade, tre på damsidan och två på herrsidan.

En gång i månaden träffas lagen från olika delar av Småland och spelar intensiva matcher hela dagen. Kalmar VBK stod som värd för lördagens omgång, den andra i ordningen säsongen 2015/2016 och det var både herr- och damlag som tävlade.

– Innan så taggar vi väldigt mycket just för att det är så fokuserat med matcher. Det är en dag som gäller, säger Annelie Österberg, lagledare i Kalmar Volleybollklubb och för dagen spelare i Kalmar C Dam.

Enligt Annelie Österberg finns det många fördelar med att ha det upplägget.

  – Kalmar ligger så avsides så annars hade vi fått väldigt långa resor. Alla tycker att detta är det bästa.

  Aleksander Sitkowski, tränare och spelare i Kalmar VBK håller med.

  – För oss blir det en speciell dag. Vi tränar hårt hela månaden och här får vi jämföra vår nivå med andra lag. Det kan vara svårt att motivera varandra under de sista matcherna när alla är trötta men för oss är volleyboll speciellt. För mig är det mer än en hobby, det är en passion.

  På damsidan hade Kalmar tre lag representerade där Kalmar A Dam tog sig till final där de mötte Karlskrona. Där tog de hem segern med 2-0.

  Även på herrsidan tog sig Kalmar A Herr tog sig ända till finalen där, precis som på damsidan, Karlskrona stod för motståndet. En repris av förra omgångens final där Karlskrona stod som segrare.

  – Vi förlorade förra omgångens final mot Karlskrona så det är en bra chans till revansch, säger Aleksander Sitkowski.

  Karlskrona vann finalens första set med 25-21 men därefter kom Kalmar i gång ordentligt och kunde vinna både andra och tredje set och stå som slutliga segrare i herrarnas omgång 2.

  Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.