Sport

DRÖMSTARTEN

Nybro Artikeln publicerades
Nybro Vikings fick en flygande start i allettan. Robin Wengdahl och Kristian Frisk blev målskyttar i 2-1-segern över Borlänge.
Foto:Paul Madej
Nybro Vikings fick en flygande start i allettan. Robin Wengdahl och Kristian Frisk blev målskyttar i 2-1-segern över Borlänge.

Snart fem och en halv säsong i Nybro.

Det tog ett tag innan Kristian Frisk vann i allettan.

– Jag tror det här betyder mycket för folk i Nybro, säger segerskytten.

Nybro Vikings–Borlänge HF 2–1 (1–1, 0–0, 1–0)

Det tog tid. Det gjorde ont och var nervöst. Men när Nybro Vikings väl stod där i allettan igen vann Vikings redan i premiären – mot favoriten Borlänge som klev in i den här serien som överlägsna seriesegrare i den västra hockeyettan.

– En otroligt bra start. Jag tror det här betyder mycket för folk i Nybro, det är många här som vill att vi är ett lag som vinner på den här nivån, säger Kristian Frisk.

Centern kom till Nybro Vikings mitt i säsongen 2011/2012 och Nybro tog sig till playoff ”bakvägen” då.

Han har fått vänta länge på att spela i allettan och smålänningen från Eksjö passade dessutom på att avgöra matchen.

När Robin Holm satt på utvisningsbänken i den tredje perioden tog det bara tolv sekunder innan 2-1-pucken låg i kassen bakom Tobias Sandberg.

Fabian Ilestedt sköt, Kristian Frisk vinklade in den.

– Jag vet inte om jag styrde den i stolpen eller om den tog på målvakten. Det var i alla fall skönt att se den gå in, säger Frisk.

Borlänge fick en ypperlig möjlighet att kvittera. Det var just Kristian Frisk som drog på sig en utvisning med tre minuter kvar. Gästerna etablerade ett ordentligt tryck men Nybro klarade tvåminutaren.

– Då var det rätt nervöst men det var oerhört starkt av grabbarna att döda utvisningen och Östlund (Viktor) gjorde ett riktigt bra jobb där också, säger Frisk och fortsätter:

– Det var väl lite nervöst i början på alla håll och kanter men totalt sett gjorde vi en riktigt bra match. Vi styrde matchen i två perioder och förtjänade att vinna.

Och nu väntar Kallinge/Ronneby borta på torsdag?

– Ja, det blir härligt att spela den matchen nu. Vi har lite revansch att utkräva.

Andreas Holfelt var nöjd men sansad efter premiärsegern inför 1 225 åskådare i Liljas Arena.

– Tre poäng, en bra start. Vi var bättre i period två och tre men bör bli lite mer desperata när vi får skottlägen, vi hade lägen där vi höll inne med skotten, säger Vikingstränaren.

Robin Wengdahl, som gjorde det viktiga 1-1-målet i den första perioden, skadade handen i samband med kvitteringen. Wengdahl spelade inte mer efter målet.

– Jag vet inte riktigt vad det är men han får åka in och kolla så får vi se.