Annons

Drömstart – men bara en pinne: ”Klart man är besviken”

3–0 tidigt i den första perioden.
4–3 sent i den tredje.
Men bara en poäng för FBC Kalmarsund.
– Klart man är besviken, säger Kim Nilsson.
Kalmar • Publicerad 16 december 2017 • Uppdaterad 17 december 2017
KIm Nilssons FBC Kalmarsund skaffade sig en 3-0-ledning mot Visby men fick nöja sig med 4-4 och en poäng i Kalmar sportcenter.
KIm Nilssons FBC Kalmarsund skaffade sig en 3-0-ledning mot Visby men fick nöja sig med 4-4 och en poäng i Kalmar sportcenter.Foto: SUVAD MRKONJIC

Emil Stille ut. Adam Kallenberg och Tom Holmkvist in. Effekten syntes direkt från start inför 714 åskådare i Kalmar sportcenter. Det fanns mängder med energi, det var rakt, snabbt och effektivt.

Pang, pang, pang. 3–0 via Max Johansson, Adam Nilsson och Johan Wittberg. Då stod klockan på 4.46 i den första perioden.

Annons

Men FBC Kalmarsund tappade fart och poäng. Visby reducerade innan första 20 var slut, gästerna fick in ytterligare en psykologisk boll med 14 sekunder kvar av andra och en bit in i tredje var det kvitterat.

Adam Nilsson gjorde 4–3, via Robin Melin, 11.35 i tredje innan Visbys poängkung Wilmer Viinamäki med hjälp av förre lagkompisen Mattias Janssons klubba kvitterade till 4–4 – ett resultat som stod sig över förlängningen.

– Det är klart att man är besviken med tanke på energin vi hade i första och sättet vi lät dem komma in i matchen. Det är tråkigt när vi återigen ger bort en match, säger Kim Nilsson.

Ni fick en drömstart men det känns som att ni har en mental resa att göra?

– Så är det. När vi släpper in mål är det fortfarande lite hängskallar på oss, tyvärr. Vi vågar inte riktigt – men jag tycker att 4–4 mot ett bra Visby är ändå ett steg åt rätt håll.

FBC hade möjligheter att springa ifrån gotlänningarna men då håller det inte att bränna spel i numerärt överläge i fyra minuter.

– Vi har en sådan kvalitet i den spelformen men det gäller att vi är giriga och kliver fram. Vi ska egentligen skjuta hela tiden men vi gör ju inte det.

Samtidigt som tabellfemman FBC fick med sig en poäng så passade fyran Lindås IBK på att besegra topplaget Karlstad. Tre pinnar upp till Lindås på kvalplatsen till Superligan inför den här omgången är nu fyra till nya fyran Visby.

– Vi fortsätter det vi har påbörjat här nu. Vi lär träna lite hårdare under uppehållet, halva serien är kvar, säger Kim Nilsson.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons