Sport

Dramatiska slutsekunder när IKO föll

Ljungby Artikeln publicerades
Foto:Peter Holm / Frilansfotograferna

Med 45 sekunder kvar att spela styrde Filip Engsund in 2-1.

Trots det blev det bara en poäng för IKO.

Troja hann kvittera och sedan vinna i förlängning.

Troja/Ljungby–IK Oskarshamn 3–2 efter förlängning (1-1, 0-0, 1-1, 1-0)

IKO fick slita hårt i matchen. Troja vann skotten med 40-22 och hade stundtals ett hårt tryck mot Wictor Ragnewall i IKO:s mål.

Trots det hade IKO 1-1 när det bara var minuten kvar att spela. Då slängde Jonas Engström in en puck på mål som Filip Engsund fick sin klubba på och kunde styra i mål. Ledning med 2-1 när det endast återstod 45 sekunder att spela. Tre poäng var mycket nära.

Troja skulle dock lyckas kvittera bara 20 sekunder senare när Nicolai Meyer sköt in 2-2.

– Det är sjukt tungt så klart. När vi gör 2-1 med så lite tid kvar vill man ha tre poäng. Men vi blir lite passiva när vi spelar fem mot sex. Vi ska skära av passningsvägarna och den passningen fram till målet ska inte få gå igenom, säger IKO:s tränare Björn Hellkvist.

Förutom den dramatiska avslutningen var det annars en situation från den andra perioden som det talades mest om. Manuel Ågren fick vad som såg ut att vara en knätackling och efter det inte kunde han spela mer i matchen.

– Han har fått akutbehandling i omklädningsrummet men annars vet vi inget, säger Björn Hellkvist.

IKO var överlag mycket irriterade på domaren David Bergman under matchen.

– Han gör säkert sitt bästa, det utgår jag från. Men det är nog bäst att jag håller käft, säger Björn Hellkvist.

– Det är egentligen ointressant hur han har varit, poängen delas ut i alla fall.

Och poängen som delades ut i matchen blev tillslut två till Troja och en till IKO. Detta efter att Tom Hedberg fått en utvisning i förlängningen och Tor Immo sedan direktskjutit 3-2 till Troja.

– Vi var förberedda på att de skulle komma ut hårt med enkronasmatch och mycket folk på läktaren och det är okej att vi har 1-1 efter första. Vår defensiv är bra. Det är offensiven vi måste vässa på, avslutar Björn Hellkvist.

IKO ligger kvar som sjua i serien och nästa vecka väntar först Leksand på bortaplan innan man tar emot Björklöven hemma på fredag.

Fakta

Stjärnligan

3: Martin Fehervary

2: Wictor Ragnewall

1: Björn Karlsson

Visa mer...